Yağmur hasadı yılda 300 ton su tasarrufu sağlıyor

• 7 Mart 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi, yağmur hasadı sistemiyle yılda 300 ton su tasarrufu sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan-Bahçeyaka’da bulunan arazisi üzerinde yeni uygulamaların denendiği Akıllı Tarım Çiftliği’ne kurulan Yağmur Suyu Hasadı Sistemi’yle hem su tasarrufu sağlanıyor hem de su sıkıntısı gideriliyor. Akıllı Tarım Çiftliği’ne kurulan Yağmur Suyu Hasadı Sistemi’yle toplanan yağmur suları 107 metreküp hacminde bir depoda toplanıyor. Depoda toplanan su, damla sulama sistemiyle yetiştirilen bitkilerin sulanmasında kullanılıyor. Bu sistem sayesinde yaklaşık 300 tonluk su tasarrufu sağlanıyor.