Yeni metrobüsü İmamoğlu test etti

• 7 Mart 2022
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin yeni metrobüs aracını test etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un metrobüs filosuna dahil olacak 100 yeni otobüsün üretildiği Sakarya’daki fabrikayı ziyaret etti. Başkan İmamoğlu, bir hafta içinde 20 otobüsü teslim alarak filoya dahil edeceklerini belirtti. Oldukça yaşlı araçlardan oluşan 670 otobüslük metrobüs filosunun kalanının yenilenmesi için uzun süredir Cumhurbaşkanlığı onayı beklediklerini hatırlatan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Metrobüs filomuzda 2 milyon kilometreyi geçen otobüslerimiz var. Heyecanla bekliyoruz. Bu zor günlerde, zor zamanlarda yatırıma devam etmenin de hem şehrimiz hem ülkemiz adına gururunu yaşıyoruz. Umuyorum daha güzel haberler vermeye devam edeceğiz,” dedi.