Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi hizmete açıldı

• 11 Nisan 2022
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı.

Yenimahalle ilçesi Demet Mahallesi Cemre Parkı’nda açılan merkez, başlangıç, erken, orta dönem Alzheimer ve demans hastalarına ücretsiz hizmet verecek. Merkezde, 20’şer kişiden oluşan iki grup hâlinde zihinsel, fiziksel ve psiko-motor aktiviteleri gerçekleştirilecek. Alzheimer hastalarının yaşam ortamından ayrılmadan gün içinde merkezdeki yaşıtlarıyla vakit geçirmesi, hastanın gereksinimlerinin karşılanması ve hasta yakınının yükünün azaltılması, hastaya ve yakınına mola imkânı verilmesi planlanıyor Alzheimer hastası yakınları, alzheimerhizmeti.ankara.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek.