Başkan Kurt hayvanseverlerle buluştu

• 11 Nisan 2022
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hayvansever demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle ve hayvanseverlerle buluştu.

Başkan Kazım Kurt, düzenlenen toplantıda hayvanseverlere Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Merkezi Patiköy Projesi’ni tanıttı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı geçici hayvan bakımevi sorumlusu veteriner Hekim Ali Cavit Baysal, sokakta yaşayan hayvanların yaşadıkları sorunlar ve Patiköy Projesi hakkında sunum yaptı. Rehabilitasyona tabi tutulan sahipsiz hayvanların refahının ön planda tutulduğu Patiköy Projesi kapsamında hayvanlar, geçici hayvan bakımevine ek olarak Kıravdan’da, doğal yaşam alanında misafir edilecek. Patiköy Projesi için Kıravdan’da 50 dönümlük doğal yaşam alanı oluşturulacak. Oluşturulan bu alandan her demokratik kitle örgütüne 10 dönümlük yer verilecek. Böylece hem ulusal düzeyde hem de Eskişehir’de sokak hayvanları için en büyük doğal yaşam alanı oluşturulacak. Patiköy’deki hayvanların tedavisi Odunpazarı Belediyesi tarafından karşılanacak.