Toplumsal cinsiyet eğiticilerinin eğitimleri tamamlandı

• 11 Nisan 2022
Çiğli Belediyesi’yle Turuncu Dernek ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin katkılarıyla başlatılan toplumsal cinsiyet eğitimlerinde görev alacak eğiticilerin eğitimleri tamamlandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde Çiğli Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nde başlatılan eğitimler, Turuncu Dernek ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nde görevli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirildi. Altı hafta süren eğitimleri başarıyla tamamlayan vatandaşlar, toplumsal cinsiyet eğitimlerinde eğitim verme yeterliliğine sahip olabilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin geniş kitleler tarafından benimsenmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlattığımız altı haftalık eğitici eğitimleri sona erdi. Vatandaşların eğitimlere olan ilgisi bizi mutlu etti. CEİD ve Turuncu Dernek’e teşekkür ediyorum. Cinsiyet eşitliğini, kurumsal kimliğimizi oluşturan ana unsurlardan biri hâline getirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.