Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Projesi devam ediyor

• 11 Nisan 2022

Küçükbaş hayvancılıkta üretim ve ıslah çalışmalarına destek olmak amacıyla başlatılan damızlık koyun ve koç hibesinde ilk teslim yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Alpu ve Seyitgazi Belediyeleri’yle protokol imzalayarak başlattığı Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi’nde bir yılda hayvan sayısının iki katına çıkmasıyla birlikte damızlık koyun ve koç dağıtımı yapıldı. Küçükbaş hayvancılık yapmak isteyen köylüler arasından hibe almaya hak kazananlar, geçtiğimiz günlerde noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle belirlenmişti. İlk hibe hayvan dağıtımı Seyitgazi’de yapıldı. Bardakçı, Ayvalı, Arslanbeyli, Kırka ve Cevizli Mahalleleri’nde 50 kuzulu koyun ve 5 damızlık koç, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından hak sahiplerine teslim edildi.