İnşaat ruhsatı başvuruları için dijital imkân

• 11 Nisan 2022
Çiğli Belediyesi, inşaat ruhsatı başvurularını dijital ortama taşıdı.

Çiğli Belediyesi’nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum içi dijital dönüşüm çalışmaları devam ediyor. E-imar, e-randevu, CRM ve dijital arşiv uygulamasının ardından e-ruhsat uygulaması dijital ortama taşındı. Yeni sistemde inşaat ruhsatı başvuruları yalnızca online mecradan yapılabilecek. E-ruhsat uygulamasıyla ruhsat başvuru, inceleme ve analiz süreçleri dijitalleştirilecek, zamandan, işgücünden ve kâğıt tüketiminden tasarruf edilecek. Uygulamanın kullanımını güçlendirmek amacıyla MIS, EBYS, dijital arşiv, e-imza, e-devlet, SMS ve mail platformlarıyla entegrasyon sağlanacak. Raporlama tekniği kullanılarak özgün ve yenilikçi stratejiler geliştirilecek.