Menteşe Belediyesi kanser eğitimi verdi

• 11 Nisan 2022

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası kapsamında kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseri hakkında eğitim verildi. Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli doktor tarafından Hasan Yaraşlı Kültür Evi’nde verilen eğitime katılan kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseriyle ilgili tanı/tarama yöntemlerinin yanı sıra kanser riskini artıran faktörler, kendi kendine meme muayenesi metotları da anlatıldı. Menteşe Belediyesi sağlık ekipleri, eğitim öncesinde kadınların tansiyonunu ve kan şekerini ölçtü. Tansiyon düzensizliği şüphesi olan kadınlara “Tansiyon ve AKŞ Takip Formu” verildi, kadınların Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından takip altına alınması sağlandı.