Üç yılda bin kadına kanser taraması yapıldı

• 11 Nisan 2022
Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi, üç yılda 1.000 kadının kanser taramasından geçmesini sağladı.

Mezitli’de yaşayan kadınlar, belli aralıklarla belediyenin araçlarıyla evlerinden alınıyor, sağlık taramasından geçiyor. Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak taraması yapılan kadınlar arasında 30 kanser vakasına rastlandı. Kadınların tedavisi başladı. Özel Mersin Medicalpark Hastanesi ve Mahmut Arslan Toplum Sağlığı Merkezi’nde hastalığın erken teşhis edilmesi sağlığına kavuşan kadınlar, daha sağlıklı, kaliteli ve üretken bir yaşam için çeşitli kurslara da katıldı. Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un eşliğinde Mahmut Arslan Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen 17 kadın daha sağlık taramasından geçti. Sibel Gelbul, üç yılda 1.000 kadının sağlık taramasından geçmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.