Atatürk’ün Burhaniye’ye gelişi unutulmadı

• 18 Nisan 2022
Burhaniye Belediyesi, Atatürk’ün Burhaniye’ye gelişinin yıldönümünü kutladı.

13 Nisan 1934 yılında çıktığı Ege gezisi sırasında Kuvayi Milliye ruhunun ateşinin yandığı Burhaniye’ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin 88 yıldönümü törenle kutlandı. Kutlamalar, kortej yürüyüşüyle başladı. Törene Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mustafa Kıraç, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk ve Türk bayrağının taşındığı korteje katılan kalabalık, bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.  Kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı’nda son buldu.  Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Tören, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.