Bayraklı’da üç yılda 37 bin 500 atık geri dönüştürüldü

• 18 Nisan 2022
Bayraklı Belediyesi, son üç yılda yaklaşık 37.500 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün olan atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında üç yılda yaklaşık 37.500 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı. Belediye binalarına yerleştirilen geri dönüşüm kutuları aracılığıyla biriktirilen atıklar, bulundukları yerde ayrıştırılarak toplandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarda 27.600 ton karışık ambalaj atığı, 9.792 ton cam atığı, 28.015 kilogram bitkisel yağ ve 6.052 kilogram atık pil topladı. Başkan Serdar Sandal, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bayraklı bırakmak asli görevlerimizden biri. Atıkları kaynağında ayrıştırarak topluyor, geri dönüşüme kazandırıyoruz. Bu konuda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, vatandaşların da daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz,” dedi.