Erdemli halinde inşaat çalışmaları tekrar başladı

• 18 Nisan 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 yıl önce temeli atılan Erdemli halinde inşaat çalışmalarını yeniden başlattı.

Hal Tesisi’nin ilk ihalesi 2007 yılında yapıldı. İnşaatı kesintiye uğrayan, bitirilemeyen, 2014 yılındaki yasa değişikliğiyle büyükşehir belediyesine devredilen Erdemli Hal Tesisi’nde yüklenici firmanın ekonomik durumunun bozulması nedeniyle inşaat yarım kalmıştı. 11 yılda yalnızca %30’u tamamlanan Hal Tesisi için Başkan Vahap Seçer tarafından düğmeye basıldı, Hal Tesisi’nde çalışmalar başlatıldı. Fen İşleri Dairesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalarda %75’i tamamlanan Hal Tesisi’nin ağustos ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.