Hatay Büyükşehir sokak hayvanları için çalışmaya devam ediyor

• 18 Nisan 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için ortak akılla hareket ediyor.

Sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların rehabilitesi ve bakımı için kalite standartlarını her geçen gün ileri taşıyan Hatay Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kilisli, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve belediyelerin kanuni yükümlülüklerinin takibi konusunda Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda Başkan Lütfü Savaş’ın talimatları çerçevesinde yasalara uygun çalışma yürüttüklerini söyleyen Kilisli, “5199 sayılı yasa gereği barınma, beslenme, doğal yaşam alanları, tedavi ve bakım konularında çalışmalar yürütüp ayrım yapmadan tüm canlılara sahip çıkıyoruz. İlgili kurum, kuruluş ve derneklerle ortak akıl, işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz,” dedi.