İstanbul Film Festivali 41’nci defa sinemaseverlerle buluşuyor

• 18 Nisan 2022
Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, 41. Uluslararası İstanbul Film Festivali'’ne ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği olan İstanbul Film Festivali, bu yıl 41. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Festival filmlerinin gösterileceği sinema salonundan biri de Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi. Festival boyunca sinemaseverleri ağırlayacak olan Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde Sergio Leone toplu gösterimi başta olmak üzere Cinemania ve dünya festivallerinden önemli programlar yer alacak. Sinematek/Sinema Evi Film Program Koordinatörü Senem Erdine, “İstanbul Film Festivali, ülkemizin en önemli kültür etkinliklerinden biri. Onat Kutlar’ın kurduğu Sinematek’in de başlangıcı. Ayrıca İstanbul Film Festivali'nin kurucuları arasında yine Onat Kutlar var. 41. İstanbul Film Festivali filmleri bu yıl Kadıköy Belediyesi’nin girişimiyle yeniden açılan Sinematek’te, Onat Kutlar’ın ismini taşıyan sinema salonumuzda izlenebilecek. Bizim için festivalin Onat Kutlar Sinema Salonu’na geri dönmesi, bir döngünün tamamlanması anlamına geliyor. Bu yüzden ayrıca gururlu ve heyecanlıyız,” dedi.