İstanbullular 30 yeni metrobüsle buluştu

• 18 Nisan 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öz kaynaklarıyla aldığı 160 yeni metrobüsten 30’una kavuştu.

Edirnekapı Metrobüs Garajı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 30 yeni metrobüsün sahaya çıkış töreni yapıldı. Başkan İmamoğlu, kentin otobüs filosunun yenilenmesinin mecburi olduğunu vurguladı. Başkan Ekrem İmamoğlu, “Yaklaşık iki yıl önce 300 otobüs alımıyla ilgili finansmanını da hazırladığımız 90 milyon euroluk bir bütçeyle meclisten de oybirliğiyle çıkarttığımız bir yetki almıştık. Bu kararı Ankara’da ilgili kurumlara göndermiştik. Fakat Cumhurbaşkanlığı, 1.5 yıl onayda bekleyen bu kararı ne 2021 ne de 2022 yılı yatırım planına dahil etti. Bu önerimizi yatırım planına almadı,” dedi.