Kadıköy’den 740 ton su tasarrufu

• 18 Nisan 2022
Kadıköy Belediyesi, Yağmur Suyu Hasadı Projesi’yle bugüne kadar 740 ton su tasarrufu yapmayı başardı.

Kuraklık ve susuzlukla mücadelede yağmur suyu ve gri suların yeniden kullanılması için Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Kadıköy Belediye Meclisi’ne sunulan teklif 5 Şubat 2021 tarihinde oybirliğiyle kabul edilmişti. Kadıköy Belediyesi’nin plan notu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Şubat ayında alınan kararla onaylanmıştı. Kadıköy Belediyesi, uygulamaya geçmek için yasal prosedürün tamamlanmasını bekliyor. Düzenlemeyle Kadıköy’de 400 metrekare ve üzeri büyüklüklerdeki parsellerde yeni yapılacak tüm binalarda yağmur suları, toplama tanklarında biriktirilecek. Biriktirilen yağmur sularının bahçe sulamada, sifonlarda ve benzeri işlerde kullanımı da zorunlu hâle getirilecek.