Kırşehir Belediyesi geri dönüşüm kumbarası uygulamasını başlattı

• 18 Nisan 2022

Kırşehir Belediyesi, çevre temizliğini ve sağlığını önceleyen sıfır atık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sıfır atık çalışmaları kapsamında kâğıt-karton, cam, elektrik-elektronik, metal, atık ilaç, plastik, pil vb. atıkların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla geri dönüşüm kumbarası uygulaması başlatıldı. Başkan Selahattin Ekicioğlu, “Göreve geldiğimizden beri çevreye duyarlı ve sağlıklı çevre bilincinin oluşturulması için farkındalık yaratma gayretindeyiz. Hemşerilerimizin kumbaraya bırakacağı pet şişeler, gazeteler, piller vb. malzemelerin geri dönüşümü sağlanacak. Kumbaralar sayesinde vatandaşlara geri dönüşüm bilinci kazandırılacak,” dedi.