Samandağ’da bitkisel atıklar toplanacak

• 18 Nisan 2022
Samandağ Belediyesi, DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Biodizel Üretim San. ve Tic. A.Ş. firmasıyla protokol imzaladı.

Proje kapsamında ilçe genelindeki lokantalardan, yemek üretim tesislerinden, okul kantinlerinden, büfelerden, otel mutfaklarından, fast-food satış noktalarından çıkan bitkisel atık yağlar toplanacak. Protokol gereği Samandağ Belediyesi’nin sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin ilgili firmayla işbirliği yaparak sözleşme imzalaması ve yetkisiz firma ve şahıslara bitkisel atık yağlarını teslim etmekten kaçınması gerekiyor. Sözleşmesi olduğu hâlde bitkisel atık yağları düzenli olarak teslim etmeyen firmaların tespit edilmesi durumunda Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’nin “Yönetmeliğe Aykırı Hâli” başlıklı 24. maddesi uyarınca aykırı hareket edenlere 2872 sayılı Çevre Kanunu Genelgesi’nin (5491 sayılı kanunla değişiklik) 20(r) bendine istinaden idari para cezası uygulanabilecek.