Uçar: “Çevre dostu yatırımlar yapacağız”

• 18 Nisan 2022
Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar düşüncelerini Belediye Gazetesi’ne aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Demokrasi Evi’ni ve Ali Osman Çetiner Caddesi’ni tamamladık. Sürdürülebilir turizm için tabela yönetmeliği oluşturduk ve uygulamaya başladık. Parkların ve çocuk oyun alanlarının sayısını artırdık.

Devam eden projelerimiz:
•    İskele Pazaryeri Projesi
•    Kızlan Mahallesi Halı Saha Projesi
•    Emecik Mahallesi Kapalı Spor Salonu Projesi
•    Karaköy Düğün Salonu ve Pazaryeri Projesi

Henüz yapımına başlamadığımız projelerimiz arasında belediye-Migros kavşağı arasına üçüncü etap yol yapımı, otopark ve konferans salonu yer alıyor.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Maliyetlerin artması nedeniyle pazaryeri yapımını erteledik. Eski hükümet konağının bulunduğu alan maliye hazinesinde olduğu için alanı otoparka dönüştürme projemizi iptal ettik.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Önümüzdeki dönem projelerimizi şöyle sıralayabilirim:

• Emecik Mahallesi Kapalı Spor Salonu Projesi
• Karaköy Düğün Salonu ve Pazaryeri Projesi
• İskele Pazaryeri Projesi
• Sosyal Tesisler

Hatırlanması istediğimiz projelerimiz:

• Demokrasi Evi
• Şehit Ali Osman Çetiner Caddesi
• Datça Belediyesi Sosyal Tesisleri
• Kadın Yaşam Parkı
• Kızlan Mahallesi Halı Saha Projesi

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Kış Yüzme Maratonu, Badem Çiçeği Festivali, Can Yücel Festivali ve konserler düzenliyoruz, sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz, turizmi geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Kentpark Basketbol ve Voleybol Sahası Projesi’ni de beraber hayata geçirdik.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kültür-sanat ve spor etkinlikleri düzenliyoruz. Konser, sergi, konferans, yürüyüş, çevre temizliği gibi faaliyetlerde sivil toplum kuruluşlarına destek (yer tahsisi, teknik destek, ekipman, lojistik, personel) veriyoruz. Kent konseyimiz var. Kent konseyi, alt meclisleriyle birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Engelim Olmayın Derneği’nin çalışmalarına destek oluyoruz. Yapımını bu yıl tamamladığımız Demokrasi Evi’nin çay ocağının işletmesini Engelim Olmayın Derneği’nin üyesi olan Down sendromlu bir gence verdik. Engelli vatandaşlar için her yıl piknik düzenliyoruz, engelsiz bir ilçe oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Bütçe, nüfus ve mevzuat açısından zorluk yaşıyoruz.

DATÇA BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü.

MİSYON: Katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara hizmet etmeye devam etmek.

VİZYON: Çevre dostu yatırımlar yapmak. Kültür-sanat ve spor faaliyetleri düzenlemek.

STRATEJİK HEDEFLER:
Amacımız, herkesin görmek ve yaşamak isteyeceği bir ilçe olmak. Datça’nın doğal güzelliklerini korumak. Datça’ya çevre dostu yatırımların yapılmasını sağlamak.

ÇALIŞAN SAYISI:

BÜTÇE:
72.000.000 TL

ABDULLAH GÜRSEL UÇAR KİMDİR?

CHP’de ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Datça Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.