İzmir’in en uzun tüneli için ihale süreci tamamlandı

• 22 Nisan 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in en uzun tünelinin yapımına başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Tüneli için başlattığı ihale süreci tamamlandı. Yüklenici firmanın işten çekilmesi nedeniyle yarım kalan tünelin inşaatını bitirmek için 2021 yılı Ağustos ayında ihaleye çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kurumu’na yapılan itirazların sonuçlanmasının ardından ihaleyi alan Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’yle sözleşme imzaladı. Firma, 559 milyon TL’lik bedelli tünel inşaatıyla projenin üçüncü ve dördüncü etaplarında yer alan iki alt geçit, sekiz menfez, beş kavşak, iki üstgeçit ve duvar imalatını yapacak. Yer tesliminin ardından başlayacak inşaat üç yılda tamamlanacak.