Beylikdüzü’nün çehresi üniversite işbirliği ile değişiyor

• 23 Nisan 2022
Beylikdüzü Belediyesi’nin şehircilik ve kentsel tasarım alanında Türkiye’nin önde gelen üniversiteleriyle birlikte hazırladığı “3 Köy 3 Meydan” projesinin alan düzenleme çalışmaları başladı.

“3 Köy 3 Meydan” projesiyle birlikte Gürpınar, Yakuplu ve Kavaklı’nın birleşiminden oluşan Beylikdüzü’nün geleneksel dokusuyla modern yapısı bütünleştirilecek. 2015 yılında Beylikdüzü Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokolle akademisyenler Beylikdüzü’nde yoğun bir saha araştırması yaparak “3 Köy 3 Meydan” adlı projeyi geliştirdi. Proje kapsamında Kavaklı, Gürpınar ve Yakuplu Mahalleleri’nin kırdan kente dönüşüm süreci çok boyutlu ele alındı, meydan düzenlemeleri planlandı. Bu doğrultuda kentsel tasarım ve yenileme çalışmalarına başlandı. Başkan Mehmet Murat Çalık, projeyle ve yapılacak düzenlemelerle bölgenin daha modern bir görünüme kavuşacağını belirtti.