"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akbuğa: “Toplumsal çalışmalara devam edeceğiz”

  • 25 Nisan 2022
Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa Belediye Gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
NURETTİN AKBUĞA:
Üç yıldaki temel hizmetlerimiz:

İhtiyaç Sahibi Her Vatandaşın Yanında Olmak: Pandemi boyunca ilçemizdeki esnafa ayni ve nakdi destekte bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyecek yardımı yaptık, yılın her döneminde onlara destek olduk.

Bebek Bezi Desteği: İlçede doğan her bebeğe “Hoş Geldin Bebek” ziyareti yaptık, bebek bezi desteğinde bulunduk. Böylece ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan ailelerin yükünü bir nebze de olsa azalttık.

Beton Parke Taşı Döşeme ve Park Sayısını Artırma: İlçe merkezinde ve merkeze uzak mahallelerde ihtiyaç duyulan yerlere parke taşı döşedik ve yolları asfaltladık. İlçemizdeki yeşil alan, park, meydan sayısını artırdık, bu alanların bakımını yaptık.

Okullara ve Eğitime Destek: İlçemizin sınırlarındaki okullarda eğitim gören öğrencilere kış aylarında mont ve bot yardımında bulunduk. Ayrıca her yıl okulların açıldığı dönemde tüm öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği verdik. “Gezici Oyun Evi” ve “Çocuk Kültür Evi” etkinlikleriyle öğrencilerin keyifli vakit geçirmesini sağladık. Üniversiteyi kazanan öğrencilere hayırsever iş insanlarının desteğiyle burs sağladık.

Tarıma Destek: Çiftçilere destek olduk, eğitimler verdik, belediyemize ait bağlarda ve bahçelerde uygulamalı çalışmalar yaptık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
NURETTİN AKBUĞA
: Toplumsal çalışmalara devam edeceğiz. Hedefimiz, projelerimizi birkaç yılla sınırlandırmadan vatandaşların ve öğrencilerin beş yıl boyunca yanında olmak. Konya’da Selçuklu dönemine ait çok sayıda eser var. Tuzlukçu’daki tarihî caminin restorasyonunu tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmak istiyoruz. Bölgemizdeki geçim kaynağı tarımsal üretim. Çiftçilerin yetiştirdiği ürünler için modern yöntemlerle paketleme hizmetini hayata geçireceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
NURETTİN AKBUĞA:
Tuzlukçu’nun Konya Büyükşehir Belediyesi’yle aynı siyasi partiden olmaması bazı ayrımcı politikaları da beraberinde getiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ilçelere yaptığı yatırımlarla Tuzlukçu’ya yönelik yatırım politikası farklı. Diğer ilçelerimize yapılan yatırımların birçoğu ilçemize yapılmıyor. Bu konuda siyasi ayrım söz konusu.


Önerilen Haberler