"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akçiçek: “Kemalpaşa’da yaşam kalitesini yükselteceğiz”

  • 25 Nisan 2022
Artvin Kemalpaşa Belediyesi Ergül Akçicek Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde buludu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ERGÜL AKÇİÇEK:
İlçemizde çevre koşullarının iyileştirilmesi, kıyıların kirlenmemesi, salgın ve diğer hastalıkların çevresel kaynaklarının azaltılması ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla ihale bedeli 11 milyon TL olan ön arıtmalı derin deniz deşarj sistemini tamamladık. Mevcut kanalizasyon hattına ilave olarak 5 kilometre uzunluğunda hat yaptık. Uzunyalı Mahallesi Doktor Alper Temur Caddesi’nin altyapı çalışmalarını tamamladık, yaklaşık 1 milyon TL bedelle yol betonlama ve parke döşeme işlemini bitirdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ERGÜL AKÇİÇEK:
Balıkçı barınağının bitişiğindeki yaklaşık 4.000 metrekarelik alanda ortak kullanım alanı oluşturmak, çevre yönetimine ilişkin farkındalık yaratmak ve çevre kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla “Kent Parkı ve Mesire Alanı”nın düzenlemesine başladık, çalışmaları altı ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait taşınmaz üzerinde hem engellilere hem de çocuklara hizmet edecek kreşi hayata geçireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla önümüzdeki iki yıl içinde kreşi tamamlamayı hedefliyoruz. İki kilometre uzunluğundaki doğal plajın ilk 500 metresini düzenlenmeyi hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ERGÜL AKÇİÇEK:
Kültür ve Turizm Bakanlığı, ön arıtmalı derin deniz deşarj sistemine yönelik projemize 2 milyon TL hibe verilmesi kararını yatırım programına almıştı, 1.25 milyon TL ödenek sağlandı, ancak kalan 750.000 TL ödenek programına dahil edilmedi.


Önerilen Haberler