"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Altıok: “İlçemizdeki işsizlik sorununu çözeceğiz”

  • 25 Nisan 2022
Nevşehir Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok Belediye Gazetesi’ne sorularını aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ARİF YOLDAŞ ALTIOK:
Üç yıldaki temel hizmetlerimizi şöyle sıralayabilirim:

Yol Yapımı: 22 kilometrelik asfalt çalışmasını tamamladık, ilçemizdeki yol problemini büyük ölçüde çözdük. 2022 yılı sona ermeden mahalle ve çiftlikler dahil olmak üzere yol probleminin tamamını çözeceğiz.

Sosyal Tesis: İlçemiz, inanç turizminin merkezi. Bu nedenle yıl içinde yaklaşık 700.000 kişi ilçemizi ziyaret ediyor. Gelen ziyaretçilerin kurban ritüelini gerçekleştirebilmesi ve vakit geçirebilmesi için Çilehane bölgesinde “Mihman Evi” açtık. Aşevi hizmeti de veriyoruz. Çilehane güzergâhındaki 9.000 metrekare alanda Serçeşme Parkı’nı ve sosyal tesisleri açtık. Tesiste Kadıncık Ana Kütüphanesi, misafirhanesi, aşevi, kafeterya, lavanta bahçesi, ıhlamur ağaçları, yeşil alanlar, oyun parkları ve kamelyalar yer alıyor. Kadıncık Ana Türbesi’nin karşısındaki 6.000 metrekarelik atıl alanı parka dönüştürdük. Kadıncık Ana Parkı’nı vatandaşların ve ziyaretçilerin hizmetine sunduk.

Hayvan Barınağı: Sokak hayvanları için geçici hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi kurduk. Sokak hayvanlarını tedavi ediyoruz, tedavi işlemleri tamamlandığında onları doğal yaşam ortamlarına bırakıyoruz.

İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi: “İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi” kurduk. Su kanallarını yeniledik. Arıttığımız su, içme suyu olarak kullanılıyor.

Kültürel Hizmetler:
İlçemizdeki kutsal mekânlar sıklıkla ziyaret ediliyor. İlçemizdeki kutsal mekânlarda (Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi, Kadıncık Ana Türbesi, Bektaş Efendi Türbesi, Arıcı Baba Türbesi, Beştaşlar, Çilehane) düzenli olarak peyzaj ve restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ARİF YOLDAŞ ALTIOK:
Üstyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Hayata geçireceğimiz projelerle ilçemizdeki işsizlik sorununu çözeceğiz. 2024’teki yerel seçimlere her alanda gelişmiş bir Hacıbektaş sunacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ARİF YOLDAŞ ALTIOK:
İktidar partisinden bir belediye olmadığımız için devlet ödenekleri eşit miktarda paylaştırılmıyor, ödeneklerde yapılan kesinti de eşit değil. En az ödenek alan ancak en fazla borç ödeyen belediyeyiz. Hacıbektaş, kültürel yapısıyla dünyadaki bütün inançlara kılavuz olan bir yoldur, kültürüyle dünya insanın dikkatini çeken kutsal topraklardır. Bu nedenle merkezî yönetimin, siyasi partilerin, kurum ve kuruluşların ayrım gözetmeden hizmet üretmesi gerekiyor.


Önerilen Haberler