Balçova Belediyesi atık yönetiminde çalışmalarına devam ediyor

• 25 Nisan 2022
Balçova Belediyesi, geri dönüşüm atıklarının toplanmasına modern standartlarda bir düzenleme getirdi.

Balçova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Birimi tarafından üç aydır altyapısı hazırlanan uygulamayla Türkiye’de örnek bir çalışmaya imza atıldı. Yeni uygulama kapsamında Balçova’da kâğıt ve hurda toplayarak hayatlarını kazanan vatandaşlara atık toplama eğitimi verildi. Hurda toplayan vatandaşların Zabıta Müdürlüğü’ne kaydı yapıldı. Kimlik kartları, kıyafetleri ve araçları tek tip olarak hazırlandı. Uygulamadan memnun olan hurda toplayan vatandaşlar, Başkan Fatma Çalkaya’ya teşekkür etti. Başkanı Fatma Çalkaya, “Sizler yapmış olduğunuz bu işle kendi ekonominize katkı koyduğunuz gibi ülke ekonomisi ve çevre için de faydalı bir iş yapıyorsunuz. Biz de Balçova’da bu işin daha kontrollü ve daha düzenli yapılması amacıyla bir çalışma gerçekleştirdik. İlçemizde geri dönüşen atıkları toplamakla yetkili olan Kaya Vargel Firması ve hurda depolarıyla birlikte bu hizmeti yerine getireceğiz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de sistemin işleyişini ve güvenliğini sağlayacak,” dedi.