Başkan Çalık’a anlamlı unvan: “Jeolojik Miras Elçisi”

• 25 Nisan 2022
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Jeolojik Miras Elçisi” unvanı aldı.

74. Türkiye Jeoloji Kurultayı’na katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bir belediye tarafından koruma altına alınan, ilk jeolojik miras olma özelliği taşıyan 23 milyon yıllık fosil ağaç hakkında sunum yaptı. Kurultayda, Türkiye’nin en büyük fosil ağacının korunmasına öncülük eden Başkan Çalık’a “Jeolojik Miras Elçisi” unvanı verildi. Unvanı alan ilk isim olmanın onurunu yaşadığını belirten Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde bir fosil ağacın daha tespit edildiği bilgisini paylaştı. Yaptığı sunumda 2019 yılından bu yana çok sayıda farklı eski eseri ortaya çıkarıp koruma altına aldıklarını da aktaran Başkan Çalık, “Tarihsel, jeolojik ve kültürel miras, bir toplumun tüm bireylerine ortak geçmişlerini anlatan, dayanışma ve birlik duygularını güçlendiren bir hazinedir,” dedi.