"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Demir: “Projelerimize ödenek alamıyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Artvin Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
YILDIRIM DEMİR:
Üç yıldaki temel hizmetlerimiz:

İçme Suyu Projesi: İlçemizin içme suyu şebekesini yeniledik. 19 kilometresi isale hattı, 50 kilometresi de ilçe içi olmak üzere 70 kilometre hat döşedik. Şebeke çalışmasını tamamladık. Su, Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında yapılan yeni içme suyu hattı için 18 milyon TL harcama yaptık.

İtfaiye ve Kademe Binası: Depolardan oluşan toplam 1.500 metrekarelik alanı hizmete açtık. Daha önce dağınık hâldeki depolar tek bir yere toplandı. Bu sayede tamirhane, kademe ve itfaiye hizmetleri tek bir merkezden yürütülüyor. Proje için 3 milyon TL harcadık.

Kanalizasyon Deşarjı ve Arıtma Tesisi: İlçe merkezinde Bulanık ve Horhot Dereleri’ne verilen kanalizasyonu beş kilometrelik hatla ilçe dışına çıkardık. Devlet Su İşleri’nin yedi dönümlük kanalizasyon arıtma tesisi alanı tarafımıza tahsis edildi, arıtma tesisinin projesi İller Bankası’na yaptırıldı, proje tamamlandı.

İstinat Duvarları ve Yol Yapımı: 20.000 metreküp istinat duvarı yaptık. 30.000 metrekare parke taşı döşedik, 5.000 metrekare beton yol yaptık. 1.500 ton asfalt dökerek iki kilometrelik yolu asfaltladık.

Hayvan Barınağı ve Hayvan Pazarı:
Orman Bakanlığı, tarafımıza 10 dönümlük arazi tahsis etti, araziye hayvan barınağı yaptık. AKAK Projesi kapsamında Tarım Bakanlığı’yla beraber hibe olarak yapılan hayvan pazarını hizmete açtık. Şubat ayı itibarıyla işletme ruhsatını da aldık. Hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvan pazarını Artvin İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ücretsiz tahsis ettik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
YILDIRIM DEMİR:
Kültür Merkezi Projesi’ni tamamlayacağız. Merkezde düğün salonu, kreş, toplantı ve sinema salonu yer alacak. Her Mahalleye Bir Park Projesi kapsamında iki tane park yapacağız. Yeni Sanayi Sitesi için gerekli çalışmaları tamamladık, 25 dönümlük araziyi hazırlayarak yeni kurulan Sanayi Kooperatifi’ne tahsis edeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
YILDIRIM DEMİR:
Bürokraside kısmi engellemelerle karşılaşıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla Kültür Bakanlığı üç yıldır hiçbir projemize ödenek vermedi. Kalkınma ajansları bugüne kadar hiçbir projemizi kabul etmedi. Ramazan ayı nedeniyle kaymakamlık tarafından şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğine davet edilmedik.


Önerilen Haberler