"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Deveciler: “Burhaniye’nin çehresini değiştireceğiz”

  • 25 Nisan 2022
Balıkesir Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda modern bir ilçe yaratmak için çalışıyoruz. Burhaniye’nin çehresini değiştirmek için projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Eğitim: Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BURSEM) asgari ücretli ve düşük gelirli ailelerin çocuklarına öncelik tanıyoruz, eğitim hizmeti veriyoruz. 8. ve 12. Sınıf öğrencileri BURSEM’de sınavlara hazırlık kurslarına, etütlere katılıyor, danışmanlık hizmeti alıyor. Merkez, 350 kişi kapasiteli.

Kadın Danışma Merkezi: Kadınların yaşadığı sorunları görmezden gelemeyiz, gelmemeliyiz.  Kadın haklarına ve kadınların yaşadığı sorunlara yönelik kalıcı politikalar üretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Kadın Danışma Merkezi açtık. Merkezde uzman, avukat, psikolog, pedagog ve sosyologlar görev yapıyor, farklı alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriliyor.

Çocuk Bakımevleri: Çocuklar, her şeyimiz, geleceğimiz. Onların temel eğitimlerinin sorumluluğunu alıyoruz. Her yıl bir kreş açma sözümüz vardı. Yardımsever vatandaşların da desteğiyle bu sözümüzü yerine getirmek için çalışıyoruz. 200 çocuk kapasitesiyle açtığımız iki kreşte cüzi bir ücret karşılığında çocuklara bakım ve eğitim hizmeti sunuyoruz.
Sokak Hayvanları Bakımevi: Sokak hayvanları için projeler üretiyoruz. Körfezin en büyük ve donanımlı hayvan bakımevine sahibiz. Hayırsever bir vatandaşın katkısıyla hayvan bakımevini daha modern bir hâle getirdik. Tam teşekküllü tedavi merkezi oluşturduk. Sokak hayvanlarını bakımevinde misafir ediyoruz.

Sağlık Hizmetleri:
İki doktor, 26 hemşire ve bir diyetisyenle sağlık hizmeti veriyoruz. Yalnız Değilsiniz Projesi’yle yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oluyoruz. Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında yeni doğum yapan annelere eğitim veriyoruz, annelerin ve bebeklerin sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Vefat eden vatandaşların defin işlemlerini ücretsiz yapıyoruz. Belediyemizin doktorları tarafından vatandaşlara ücretsiz tedavi hizmeti veriliyor. Diyetisyenimiz aracılığıyla obeziteyle mücadeleye yönelik ücretsiz çalışmalar yapıyoruz. Rutin hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşlarla birlikte ilçemizi her alanda geliştirmek ve güzelleştirmek için özveriyle çalışıyoruz. Burhaniyeliler her şeyin en iyisine layık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Yatırım projelerimize ara vermeden devam edeceğiz. Vizyon projelerimizin çoğunun imzalarını ve temellerini attık. Kent meydanı, kapalı pazaryeri, sağlık merkezi, Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi, kız öğrenci yurdu, düğün salonu ve bisiklet yolu gibi projelerimizi en kısa sürede tamamlayacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Siyasi anlamda engellemelerle karşılaşmadık. Bunu biraz da kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız yatırımlara borçluyuz. İller Bankası’na bile borcumuz yok. Projelerimizin tamamına yakınını kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Bu da bizi dışa bağımlılıktan kurtarıyor.


Önerilen Haberler