"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Esen: “Projelerimizde vatandaşların yararını gözetiyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
SEMİH ESEN:
Göreve geldiğimiz günden bu yana temel hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Özellikle kırsal bölgelerdeki yol, köprü ve kaldırım çalışmalarımız program dahilinde devam ediyor. İlçe merkezinde ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni yollar açıyoruz, asfaltlama çalışmaları yapıyoruz. Birçok mahallemizde yol açma ve asfalt dökme çalışmaları devam ediyor.

İlçemizdeki mahalleleri ziyaret ediyoruz, vatandaşlarla bir araya geliyoruz, onların taleplerini dinliyoruz. Bu doğrultuda kaldırım yenileme ve yeni kaldırım yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. Asfalt araçlarının giremediği dar sokakları da parke taşıyla yeniliyoruz.

Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü 7/24 çalışıyor. İlçe genelindeki çöp konteynerleri sekiz saatte bir temizleniyor. Parklara, yolların kenarına ve kavşaklara süs bitkileri ekiyoruz.
 
2019 yılında yaptığımız bir protokolle kırsal bölgelerde ve yaylarda hayvan üreticiliği yapan vatandaşların aşı ve ilaçlama giderlerini karşılıyoruz. Hayvan üreticiliğine destek olmak için yaptığımız protokol dahilinde yaklaşık 50.000 küçükbaş, 20.000 büyükbaş hayvanın aşılarını ücretsiz yaptık. Ayrıca mera ve yaylalardaki ortak alanların verimini artırmak için gübreleme yapıyoruz.

İlçemizdeki okulların bakım-onarım ve çevre düzenlemesi işlemlerini rutin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Okulların ve kurumların tamirat, boyama işlemlerini de yapıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
SEMİH ESEN:
Önümüzdeki iki yılda yapmayı planladığımız projeler için saha ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşların ve ilçemizin ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu doğrultuda projeler üretmek istiyoruz. Bu nedenle muhtarlarla, vatandaşlarla, paydaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Vatandaşların gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak projeler (sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif) üretmeyi ve hayata geçirmeyi planlıyoruz. Dört projemizi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Bunlar, kampüs şeklinde kompleks bir kreş, açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonu ve üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak tam teşekküllü bir öğrenci yurdu. Bu projelerimizin altyapı çalışmalarını tamamladık, en kısa zamanda hizmete sunacağız. Vatandaşların yararına olacak projeler üretmek gayretindeyiz. Kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik daha fazla proje üretmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yeni yurtlar yapmayı planlıyoruz. Girişimci ve üreten kadınlar için çalışmalarımız var. Bu çalışmaları geliştirip hayata geçirmek istiyoruz. İlçemizin her köşesine eşit hizmet götürme anlayışından ödün vermeden, kırsaldan merkeze tüm vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
SEMİH ESEN:
Üç yıllık hizmet dönemimizde herhangi bir siyasi engelle karşılaşmadık. Belediye meclisimizdeki diğer parti meclis üyeleriyle ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle uyumlu çalışıyoruz.


Önerilen Haberler