Eskişehir’de Türk ve yabancı uyruklu tarım işçilerine eğitim

• 25 Nisan 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’yle Mülteci Destek Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitimlerin son aşamasına geçildi.

Aralık ayındaki ilk grubun eğitimlerinin tamamlanmasının ardından beşinci grubun eğitimleri de başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve MUDEM, Alpu ilçesindeki Türk ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınlarla çalışmalarına başladı. Sosyal uyumun desteklenmesi, temizlik ve hijyen, öz bakım ürünlerine erişim ve üreme sağlığı haklarının korunması konularını ele alan eğitimler dört hafta sürüyor. Beşinci grubun eğitimi 28 Nisan’da tamamlanacak.