"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Geyikçi: “Finike’yi geliştirecek projelere devam edeceğiz”

  • 25 Nisan 2022
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUSTAFA GEYİKÇİ:
Finike’nin kanalizasyon sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 milyon TL’lik yatırımla çözüme kavuşturuluyor. Sekiz mahallede devam eden çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Finike’ye yeni bir boyut kazandıracak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi’nin ihale süreci başladı, ihaleden sonra vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacağız. Limaniçi bölgesini ve sosyal alanları düzenledik. Finike girişinde, 15.000 metrekarelik alanda yapılan çalışmalar yaptık. Engelsiz Çocuk Merkezi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayten-Salih Yılmaz çiftinin ilçemize kazandıracağı merkeze, otizmli çocuklar yaşıtlarıyla birlikte sosyalleşecek. Aynı zamanda merkezde çok sayıda vatandaşı istihdam edeceğiz. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Eski Mahalle’de bulunan 1950 yılı öncesi 15 binayla 8 tescilli evin, toplamda 23 binanın aslına uygun restore edilmesine yönelik başlattığımız çalışmalara devam ediyoruz. Restorasyon çalışmasıyla tescilli kültür varlığı olanlarla olmayanlar birbiriyle uyumlu hâle getiriliyor. Antalya Valiliği’yle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projenin ilk etabı tamamlandı.

Turunçova Meydanı’nı, Ördübek Yaylası mesire alanını tamamladık. Belediyemize ait olan Beton Santrali’nin kapasitesini artırdık. Santralde kiralık olarak kullanılan araçların yerine beş adet transmikser ve bir adet binek araç alarak israfın önüne geçtik. Belediyemizin araç filosu büyümeye devam ediyor. Dal parçalama ve sahil temizleme makinesinin yanı sıra yosun biçme makinesi de geri dönüşüm malzemesinden yapıldı, bu açıdan ilk olma özelliği taşıyorlar.
Turuncu Masa kurduk. Vatandaşlar, Turuncu Masa aracılığıyla sorunları 7/24 tarafımıza iletiyor. Biz de en az  saat içinde bu sorunları çözüme kavuşturuyoruz. İlçemizdeki kanser ve diyaliz hastalarıyla engelli hastaların Antalya’daki hastanelere sevkini sağlıyoruz.
Kariyer Merkezi aracılığıyla vatandaşlar, çevre ilçelere ve Antalya merkeze gitmelerine gerek kalmadan Turuncu Masa’ya iş başvurusu yapabiliyor. Geçmiş başvuruları tekrar değerlendirmeye alıyoruz, vatandaşların işe girmesi için gerekli İŞKUR kayıt belgelerini de sistem üzerinden alıp teslim ediyoruz.
“Yalnız Değilsin” projemiz kapsamında vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler arasında yeni doğan Bebek ziyaretleri, Afet Koordinasyon Merkezi, hasta yatağı-tekerlekli sandalye yardımı, yaşlı ve engelli ziyaretleri, Köy Meydanı Projesi, evde sağlık ve bakım hizmetleri, aşevi, hasta nakil aracı, yakacak, giyim, ev eşyası yardımı, gıda yardım paketi, Kadınlar Kulübü, Kültür Evi, Finike Belediyesi Halk Tiyatrosu, sanal sergiler yer alıyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUSTAFA GEYİKÇİ:
Yeni Mahalle’de (525 ve 527 sok.) çocuk parkı çalışmasını, Sahilkent Kültür Merkezi’nde çevre düzenlemesini, Yeşilyurt’ta eski belediye binasının önünün düzenlenmesini, Kum Mahallesi’nde ve Turunçova’da park yapım çalışmasını, Karşıyaka Mahallesi’nde düğün salonu düzenlemesini, Aykırtça Satış Yeri Projesi’ni, Kum Mahallesi ve Hasyurt Mahallesi Kapalı Pazaryeri’ni tamamlayacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUSTAFA GEYİKÇİ:
Maalesef karşılaştık, karşılaşmaya da devam ediyoruz. Üç yıllık proje arşivimizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, AB Bakanlığı, BM, büyükelçilikler başta olmak üzere birçok kurumun hibe programlarına ve fonlarına başvurduğumuz 10 projemiz var. Projelerimiz ilk aşama değerlendirmeyi geçse bile ikinci aşama değerlendirmede geçerli bir sebep gösterilmeksizin eleniyor. Sadece başvuru sahibi olduğumuz projelerde değil, ortaklık veya iştiraklik yapısında bizi gördükleri tüm projelerde bu muameleye maruz kalıyoruz. Projelerimizin neden elendiğine dair talep ettiğimiz teknik raporlar tarafımıza sunulmuyor. Yaptığımız bazı telefon görüşmelerinde ise, “Siz CHP belediyesisiniz, projelerinize iktidardan birileri destek vermediği için, başvuru sayısının çok olması nedeniyle...” gibi cevaplar alıyoruz. Bu nedenle artık birçok CHP belediyesi, proje ortağı olarak yurtdışındaki bakanlıklara başvurmak zorunda kalıyor (proje sahibi diğer AB ülkelerinden bir kurum, ortağı buradaki CHP belediyesi, fon da karşıdaki ülkenin fonu). Yani kendi ulusal kaynağımızdan, birliklerden, ülkemize tahsis edilen fonlardan kesinlikle faydalanamıyoruz. Bu durumu bilen ancak başıma bir şey gelir korkusuyla dile getiremeyen proje uzmanları, sivil toplum kuruluşları proje hazırlarken bizi projelere ortak/iştirakçi olarak bildirmekten imtina ediyor.  Biz de harcama/ayni katkı yapma yetkimiz olmadığı için ilçemizdeki projelere yeteri kadar destek veremiyoruz.


Önerilen Haberler