"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İktidar Kendi Çevresinin, Belediyelerimiz Halkın Yanında

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

CHP’li belediyeler, siyasi iktidarın tüm baskılarına ve engelleme çabalarına rağmen üç yıl boyunca vatandaşların yanında durdu, durmaya da devam ediyor.

2019 yerel seçimlerinin üzerinden üç yıl geçti. CHP’li belediyeler, siyasi iktidarın tüm baskılarına ve engelleme çabalarına rağmen üç yıl boyunca vatandaşların yanında durdu, durmaya da devam ediyor. Belediye Gazetesi’nde bu haftadan itibaren yeni bir dosyaya başlıyoruz. Belediye başkanlarımız üç yılda verdikleri hizmetleri, karşılaştıkları engelleri ve önümüzdeki iki yıldaki hedeflerini Belediye Gazetesi’ne anlatıyor.

Şunu tüm vatandaşların bilmesi gerekir ki, artık bir tarafta sadece kendi çevresinin çıkarlarını düşünen bir siyasi anlayış, bir tarafta da yönetilemez hâle gelen Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Küçük bir azınlık yıllardır devlet imkânlarıyla zenginleşirken, vatandaşlar yoksullaşıyor. Yaşanan ekonomik buhranın faturasını zenginleşen bu küçük azınlık değil, milyonlarca vatandaş ödüyor. Siyasi iktidarın neden olduğu sorunlar, yoksul vatandaşların sırtına yükleniyor. Ülkemizde yaşanan derin yoksulluk artık maalesef açlığa evriliyor.

İktidara sosyal belediyecilik dersi

İşte bu şartlar altında mücadele veren CHP’li belediyeler, yakın tarihin en zor dönemlerinden geçen vatandaşlara bir nebze nefes olmak için imkânlarını seferber ediyor. Belediyelerimiz, iktidarın vermediği ve vermeyi tercih etmediği hizmetleri vatandaşlara ulaştırıyor. Vatandaşlar, temel belediye hizmetlerinden sosyal yardımlara, tarımsal destekten eğitim katkısına kadar hemen her konuda belediyelerimizin desteğini yanında hissediyor. Belediyelerimiz israf etmiyor, harcadığı her kuruşun hesabını veriyor. Vatandaşlar için tutunacak bir dal olan belediyelerimiz, sosyal devletin gereklerini yerine getirmeyen iktidara sosyal belediyecilik dersi veriyor.

Kara propagandalar boşa çıktı

İktidarın yerel seçimlerden önce belediye başkan adaylarımız hakkında yürüttüğü kara propagandayı vatandaşlar unutmadı. “CHP gelirse, sosyal yardımlar kesilecek,” dediler, belediyelerimiz sosyal yardımları 2-3 kat artırdı. Hatta “CHP gelirse, faturaları teröristler dağıtacak,” söylemini kullanacak kadar aciz duruma düştüler, ama vatandaşlar bu iftiraların değil, belediye başkan adaylarımızın yanında durdu. Seçimlerde elde ettiğimiz tarihî başarının ardından belediye başkanlarımız üç yılda verdikleri hizmetlerle vatandaş memnuniyetini daha da artırdı.

İktidar hazmedemiyor

İşte iktidar, belediyelerimizin tüm bu kara propagandaları boşa çıkararak, her türlü hizmeti vatandaşlara ulaştırma başarısını göstermesini siyaseten içine sindiremiyor, hazmedemiyor. Bu nedenle belediyelerimizi itibarsızlaştırmak, onları iş yapamaz hâle getirmek için hukuksuz yollara başvurmaktan çekinmiyor. Belediyelerimiz hakkında haksız soruşturmalar açılıyor, talimatlı müfettişler belediyelerimizden eksik olmuyor. Devlet kurumu olan belediyelerimize hakları olan kamu kaynakları da kapatılıyor. Belediyelerimiz, İLBANK başta olmak üzere kamu bankalarından kredi alamazken, merkezî yönetimin araç, nakdi yardım, proje yardımı gibi desteklerinden mahrum bırakılıyor. Yeri geliyor, bağış kampanyalarına el konuluyor; yeri geliyor, sosyal yardımları engellenmeye çalışılıyor; yeri geliyor, bizzat Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan kişi tarafından projeleri onaylanmıyor. Aslında iktidar bu sorunlu politikalarıyla belediyelerimizi değil, oyunu alamadığı vatandaşları cezalandırıyor.

Vatandaşa borcumuz var

İnanıyoruz ki, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde belediyelerimizin verdiği ve vereceği başarılı hizmetler bize iktidarın kapısını açacaktır. Bu nedenle baskılara, adaletsizliğe, imkânsızlıklara rağmen şikâyet etme ve mazeret üretme hakkımız yok. Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkarmak için mücadele etmek ve başarıya ulaşmak, tarihî sorumluluğumuz ve vatandaşlara borcumuzdur. Bu amaca ulaşmak için durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz.

Belediye Gazetesi’nde dört hafta boyunca belediyelerimizin üç yıllık hizmet serüvenini bizzat belediye başkanlarımızdan dinleyeceksiniz. Buradan bir kez daha bunca sıkıntıya rağmen imkânlarını vatandaşlar için seferber ederek gece-gündüz çalışan tüm belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum, belediye başkanlarımıza iki yıllık sürede yapacakları çalışmalar için başarılar diliyorum.


Önerilen Haberler