“Kadıköy Bostanları” projesi devam ediyor

• 25 Nisan 2022

Vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya erişmesini, kendi gıdasını üretebilmesini amaçlayan Kadıköy Belediyesi, “Her Mahalleye Bir Bostan” projesine 18 Eylül’de Moda ve Fenerbahçe Bostanı’nda başlamıştı. Projeye Göztepe ve Acıbadem Bostanları da eklendi. Mart ayında dört bostan için başvurular alındı. Kura çekimi sonucunda Moda Bostanı’nın 120, Fenerbahçe Bostanı’nın 42, Göztepe Bostanı’nın 60 ve Acıbadem Bostanı’nın 45 asil ve toplam 267 yedek bostan gönüllüsü belirlendi. Bostan gönüllüleri, bostanlarına kavuştu, toprağı havalandırdı, pembe domates, çeri domates, acı biber, patlıcan, salatalık fidesini toprakla buluşturdu. Göztepe Bostanı’nın açılışına katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Bu işe başladığımızda amacımız, çocukların toprakla buluşmasıydı. Elimizden geldiğince bu alanları çoğaltacağız. Bostanlar hepimizin,” dedi.