"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kılıç: “Sosyal politikalara öncelik veriyoruz”

  • 25 Nisan 2022
İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ALİ KILIÇ:
Kültür-sanat alanında çok önemli çalışmalara imza attık. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Merkezin bir katında eğitim verilecek. Ukrayna’dan Maltepe’ye gelen savaş mağduru çocuklara ve gençlere burada ücretsiz eğitim veriyoruz. Ayrıca Maltepeli gençler için lise ve üniversiteye hazırlık kurslarıyla etütler düzenliyoruz. Merkezde ayrıca konferans salonu, cep sineması ve tiyatrosu, kafeterya, kütüphane ve Yaşar Kemal köşesi yer alıyor. Uluslararası Heykel Sempozyumu düzenledik. Yedi farklı ülkeden gelen heykel sanatçıları 1bir ay boyunca Maltepe’de çalışarak muhteşem eserler yarattı. Bu eserleri barışın simgesi olarak Maltepe sokaklarında sergiliyoruz. Uluslararası Tiyatro Festivali de düzenledik. 14 ülkenin tiyatro sanatçılarını Maltepe’de buluşturduk.

Maltepe’nin altyapı ve trafik sorunu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte büyük bir atılım yaptık. Meydan Yayalaştırma ve Tünel Projesi’ni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle hayata geçiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, Maltepe merkezde kesintisiz bir çalışma yürütüyor. Proje tamamlandığında 600 metre tünelle trafik yeraltına alınacak ve trafik çilesine son verilecek. 13.000 metrekarelik alan yayalaştırılarak Maltepe’ye yeni ve modern bir kent meydanı kazandırılacak. Altyapı sorunu da çözülecek. Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere projeye emek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum.

Maltepe’de kadınlara yönelik önemli çalışmalara da imza atıyoruz. Beş mahallede Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezleri açtık. Bu merkezlerde okuma-yazma öğrenememiş kadınlara okuma-yazma kursu, kişisel gelişim ve el becerileri kursları veriyoruz. Şiddet mağduru kadınlara ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık desteği sağlıyoruz. Kadın Atölyesi kurduk. Bu sayede kadınlar el emeği ürünlerini satma imkânı buluyor. Hizmete sunduğumuz sosyal tesislerde kadın istihdamına öncelik veriyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar ekonomik krizin gölgesinde yaşamaya çalışıyor. Maltepe’de sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla sosyal politikalara öncelik veriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, “Maltepe’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, herkesin evinde aşı kaynayacak,” anlayışıyla başlattığımız Aile Sigortası Projesi’ni her geçen gün büyütüyoruz. Maltepe’deki ihtiyaç sahibi ailelerin mutfak masrafına ortak oluyoruz. Saha ekibimizle kapı kapı dolaşıyoruz, vatandaşların derdine derman oluyoruz. Aşevimiz aracılığıyla her gün yüzlerce haneye sıcak yemek götürüyoruz.

Belediyemiz bünyesindeki sosyal tesislerde vatandaşlara ucuz ve kaliteli hizmet sunuyoruz. Ne yazık ki, son zamlar nedeniyle her şey çok pahalı. Ailenizle birlikte kahvaltıya gitseniz bile yüzlerce lira ödemek zorunda kalıyorsunuz. Sosyal tesislerimizde çok uygun fiyatlarla vatandaşlara konforlu bir alan yarattık. Bu konudaki çalışmalarımız sürecek.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ALİ KILIÇ:
Önümüzdeki iki yılda Meydan Projesi’ni tamamlayacağız, vatandaşların trafik çilesine son vereceğiz. Bu sayede Maltepe halkı muhteşem bir meydana kavuşacak. Diğer bir konu ise, kentsel dönüşüm. Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük Mahalleleri’nin 50 yıldır çözülemeyen imar ve tapu sorununu çözdük. “Yerinde kentsel dönüşüm”ü başlatacağız, depreme dayanıklı, sosyal dokuyu koruyan, modern yapılar inşa etmek istiyoruz. Afetle mücadele konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Maltepe’nin 18 mahallesinde gönüllüler ordusu kuruyoruz. Afetle mücadele için bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ALİ KILIÇ
: Ne yazık ki, siyasi kutuplaşma ortamı yerel yönetimleri de etkiliyor. Özellikle İller Bankası’ndan gelen paylarımız ciddi oranda kesildi. Bu da bütçe planlamasında bizi zor durumda bırakıyor. Kaynak yetersizliği nedeniyle birçok projemizi hayata geçiremiyoruz. Bu süreç, kutuplaşmadan beslenen siyasi anlayışın bir parçası.


Önerilen Haberler