"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kırgöz: “Dikili’nin geleceği için çalışıyoruz”

  • 25 Nisan 2022
İzmir Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ADİL KIRGÖZ:
Göreve geldiğimizde ilçemizin en önemli eksiğinin altyapı çalışmaları olduğunu tespit ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle birlikte altyapı çalışmalarına başladık. İlçemizde yaz aylarında yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla 170 kilometrelik temiz su iletim hattını tamamladık. Kış aylarındaki su baskınlarını önlemek için ana arterler başta olmak üzere yağmur suyu drenaj hatlarını bitirdik. Enerji kaybını önlemek için jeotermal boru hattında 516 metre çelik boru değişimi yaptık. Çandarlı, Deliktaş ve Salihler Mahalleleri’ndeki temiz su arıtma tesislerini ilçemize kazandırdık. Sülüklü Deresi, ilçemizin kanayan yarasıydı. Evlerin kanalizasyonlarının dereye akmasının önüne geçtik, yaptığımız kanalizasyon çalışmalarıyla derenin ıslahını tamamladık. Öz kaynaklarımızla toplam 27 aracı filomuza dahil ettik. Yine öz kaynaklarımızla belediyemizin eski binasının yerine Dikili Belediyesi İş Merkezi’ni yaptık. Kira gelirlerinin belediyemizin bütçesine katkısı olacak. Doğalgazın da ilçemize ulaştığının müjdesini vermek isterim.  

Yol çalışmalarını tamamladık. 65 kilometre asfalt, 60 kilometre sathi kaplama yaptık. 70 kilometre üretim yolu açtık. 355.000 metrekare kilit parke, granit taşı ve bordür döşemesi yaptık. İlçemize 5.900 metre bisiklet yolu kazandırdık. Ana arterlerde kavşak ve refüj çalışmalarıyla sürücü ve yaya güvenliğini artırdık. Sokakları yeniledik, ışıklandırdık, konfor ve güvenlik açısından daha modern hâle getirdik.

Yeşil alanlara önem verdik. Yapımı yarım kalan 75. Yıl Parkı’nı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle tamamladık. Vatandaşlar için tehlike arz eden Olof Palme Parkı’nı yeniledik. İlçe sakinlerinin ve ilçemize gelen misafirlerin vakit geçirdiği Sevgi Yolu’nun eksikleri çoktu. Sevgi Yolu’nu yeniledik ve yeniden ışıklandırdık. Kadın Hakları Parkı yaptık, ilk kadın heykeli de ilçemizdeki yerini aldı. Çocukları da önemsiyoruz. İlçemize Çocuk Hakları Parkı’nı armağan ettik. 20 yeni park yaptık, 18 parkı yeniledik.

Sosyal projelerimizi hayata geçirdik. Vatandaşları farklı yaş gruplarında 14 kursla (halı dokuma, ıslak keçe, müzik vb.) buluşturduk. Sosyal Market aracılığıyla giysi ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştık. “Her Çocuk Ağacıyla Büyüyor” sloganıyla başlattığımız  “Hoş geldin Bebek” ve 13 sokakta gerçekleştirdiğimiz Tarih Sokağı Projesi’yle ödül almanın gururunu yaşadık. Kadın Dayanışma Merkezi’nde kadınlara avukat, sosyolog ve psikolog aracılığıyla sosyal destek hizmeti veriyoruz. Sokak hayvanlarına mama desteğimizi sürdürüyoruz. Sokak hayvanları için ilçemizin farklı noktalarına kedi evleri yerleştirdik. Hayvan barınağına iki ameliyathane, 56 nekahethane ekledik.

Bu yıl çok önemli bir organizasyona imza atacağız. 32 ayrı ülkeden 64 takımın katılacağı Dünya 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ilçemize kazandırdığımız Sadi Erdem Plaj Sporları Tesisi’nde eylül ayında ev sahipliği yapacağız. Geçen yıl yapılan Pro-Beach Dikili etabı da ses getirmişti. Çandarlı’da ev sahipliği yaptığımız windsurf yarışlarıyla da spor alanında ön saftayız. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarını, siyasetçilerini, gazetecilerini ve yazarlarını ağırladığımız kültür-sanat, demokrasi ve emek festivalleri de dikkat çekti. Festivaller düzenlemeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ADİL KIRGÖZ
: Görevde olduğumuz üç yıl boyunca önemli projelere imza attık. Önümüzdeki iki yılda üç önemli projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla yeni bir belediye hizmet binası inşa edeceğiz. İlçemizin kültür merkezi eksiği vardı. Merkezin temelini attık. Merkezi öz kaynaklarımızla yapacağız, 2023 Ekim ayında bitirmeyi planlıyoruz. Güneş enerjisi santrali kuracağız. Bu sayede belediyemizin enerji ihtiyacını da karşılayacağız. Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi, ilçemizin turizmi açısından bir ilk olacak, Dikili’nin tarihine ışık tutacak.
     
Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ADİL KIRGÖZ:
Üç yıldır projelerimizin neredeyse tamamı kendi öz kaynaklarımızla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle hayata geçti. Siyasi engellemeyle karşılaştığımızı söyleyemem, ama iktidarın kendi belediyelerine bakışının ve desteğinin farklı olduğu herkesin malumu.


Önerilen Haberler