"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kurdoğlu: “Muhalefet belediyesi olmanın zorluklarını yaşıyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Artvin Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
VASFİ KURDOĞLU:
Üç yıldaki temel hizmetlerimiz:

Mali Disiplin: Göreve geldiğimizde belediyemizin borç yükünün fazla olduğunu gördük. Mevcut mali tablo karşısında ivedilikle tasarruf tedbirlerin aldık. Örneğin, 170.000 TL civarındaki yıllık yakıt masrafını 40.000 TL seviyesine düşürdük. Bu süreçte belediye hizmetlerini aksatmadık. 36 milyon TL’lik borcu üç yılın sonunda 22 milyon TL’ye düşürmeyi başardık, 6 milyon TL’lik piyasa borcunu da 300.000 TL’ye düşürdük. Mali disiplini sağlayarak belediyemizin nefes almasını sağladık, personelimizin maaş, ikramiye vb. ödemelerini de zamanında yaptık.

Sosyal Belediyecilik: Belediyecilik, doğumdan ölüme dek vatandaşların yanında olmak demektir. Bu anlayışla yeni doğan bebekler için “Yeni Umutlara Merhaba” paketi hazırlıyoruz, aileleri evlerinde ziyaret ediyoruz. Vefat eden vatandaşların defin işlemlerini ücretsiz yapıyoruz. Her yıl Ramazan ayında vatandaşlara yardım fişi veriyoruz. Kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür desteğinde bulunduk. Millî bayramlarda konserler düzenledik. Çocuklara ve gençlere ücretsiz tiyatro gösterileri sunduk. Kanser tedavisi için ilçe dışına giden vatandaşlara ulaşım desteği sağlıyoruz.
Projeler: Köy pazarımız vardı, pazarcıların %90’ı kadındı. Pazaryerinin üstü kapalı değildi, yağmur yağdığında sıkıntı yaşanıyordu. Göreve gelir gelmez kapalı pazaryerini hayata geçirdik, kadınların yağmurlu havalarda ıslanmayacağı, hava şartlarından etkilenmeyeceği köy pazarını ilçemize kazandırdık. İlçemizin ekonomik değeri olan çay bitkisinin değerinde işlenmesini sağladık, insan sağlığına ve çevreye önem vererek yüksek kaliteli çay üretme hedefiyle Çay Fabrikası Projesi’ni hayata geçirdik. İlçemizin eskiyen, bakımsız alanlarını modernize ettik. Hayvan barınağı yaptık. İlçemiz için çok önemli bir sosyal proje olan Dere Boyu Yürüyüş Yolu Projesi’ni hayata geçirdik.
Gençlere Destek: Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet-bilgisayar desteğinde bulunduk. KPSS’ye ve üniversite giriş sınavına girecek gençlerin sınav ücretlerini yatırdık. İş insanlarının da desteğiyle her yıl 245 öğrenciye burs veriyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
VASFİ KURDOĞLU:
Yeni otobüs terminalinin hazırlıklarına başladık, projeyi en kısa süre içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Taziye evleri, belediyemizin yeni hizmet binası ve kreşler önem verdiğimiz projeler arasında yer alıyor. Seçim öncesi söz verdiğimiz gibi, bütün projelerimizi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
VASFİ KURDOĞLU:
Projelerimizi hayata geçirirken ve hizmet üretirken maddi açıdan zorluk yaşıyoruz. Belediyemizin kısıtlı bütçesiyle çalışmaya devam ediyoruz. Muhalefet belediyesi olmanın diğer bir zorluğu da İller Bankası’ndan gelen paylarda yapılan kesintilerin fazla olması. Yeni otobüs terminali için çalışmalarımızı tamamladık, ancak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden bir yıldır onay alamadığımız için projeye başlayamıyoruz. “Benden olmayanlar hizmet edemesin” anlayışının bir an önce son bulmasını umut ediyorum.


Önerilen Haberler