"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Önal: “İlçemizi geliştirecek projeler üretiyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Ardahan Damal Belediye Başkanı Ergin Önal Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ERGİN ÖNAL:
Yol çalışmalarını (25.000 metrekare beton kilit parke, 7 kilometre stabilize dolgu yol yapımı, 4 kilometre sıcak asfalt, 120 metre beton yol, imar yollarında dolgu reglaj ve tefsiye çalışması) tamamladık.

Mustafa Kemal Mahallesi’yle Ata Mahallesi arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik su hattını yeniledik, polietilen borular döşedik. 2019 yılında Mustafa Kemal, Ata ve Kalender Mahalleleri’nin grup suyunun deforme olan dört kilometrelik çelik borularını polietilen borularla değiştirdik. Hat üzerine dört adet vantuz yerleştirdik. Mahallelerdeki su depolarında kaçaklar ve eksiklikler tespit ettik, sıva, şap ve boya işlerini tamamladık, kapı ve havalandırma kapaklarını onardık, korozyona karşı dayanıklı hâle getirdik.
Serhat Mahallesi’nde bulunan, hazineye ait olan hayvan pazarının tahsisini aldık, pazara bir adet kantar yerleştirdik, mevcut yük kantarının tamir ve bakım işlemlerini yaptık, kullanıma açtık. İlçemizin yayla yollarında reglaj ve dolgu çalışmaları yaptık. Yaylalara hayvan sulakları yerleştirdik.
           
Sekiz mahalleye çocuk parkı yaptık. Mevcut parklarda onarım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik. Hazineden trampayla aldığımız, ilçemizin merkezindeki 4.000 metrekare alanı düzenledik (çocuk parkları, kamelyalar, spor aletleri ve peyzaj çalışmaları). Belediyemizin hizmet binasının önüne ilçe meydanı yaptık. Eski köy meydanlarını düzenledik, mahalle meydanları oluşturduk. Mahallelere yolcu bekleme durakları yaptık.

Yapımına 2018 yılında başladığımız Damal Bebeği Üretim Atölyesi ve Sosyal Tesisi’ni tamamladık. İki kattan oluşan tesisin üst katının müze, alt katının üretim atölyesi olarak hizmet vermesi planlanıyor.

İlçemizin ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere her yıl kitap, giysi ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için 50 adet yardım paketi gönderdik.
 
Pandemi döneminde kamu kurumlarını, mahalleleri, köyleri, hizmet binalarını, caddeleri ve sokakları dezenfekte ettik. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik, gıda kolileri hazırladık ve dağıttık. Belediyemize ait taşınmazların kiracılarına kira yardımında bulunduk.
 
Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ERGİN ÖNAL:
Hedeflerimizi şöyle sıralayabilirim:

Hayvan Pazarı Modernizasyonu: 2020 yılında hazinenin tahsis ettiği 14.330 metrekarelik alanda projeye 2022 yılında başlamayı planlıyoruz.

Doğalgaz: İlçemiz, Enerji Bakanlığı tarafından 2023 yılı için doğalgaz yatırım planına dahil edildi. Çalışmalar 2023 yılında başlayacak.

Yarı Kapalı Semt Pazarı: İlçemizde sadece salı günleri kurulan semt pazarının üstü açık. Pazar, ara sokaklarda kuruluyor. Yarı kapalı semt pazarının altyapı çalışmaları devam ediyor.  
 
Düğün Salonu: Düğün salonu için gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra saha çalışmalarına başlanacak.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ERGİN ÖNAL:
Kalkınma ajanslarına yaptığımız proje başvuruları sümen altı ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Belediyeler Birliği’ne ilettiğimiz talepler olumsuz neticeleniyor, destek alamıyoruz.


Önerilen Haberler