"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Özyol: “Gümüşhacıköy’ü yenilemek için çalışıyoruz"

  • 25 Nisan 2022
Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ZEHRA ÖZYOL
: Üç yıllık dönemdeki temel hizmetlerimiz:

Atık Su Arıtma Tesisi, Altyapı ve Kanalizasyon Yenileme Projesi: Biyolojik arıtma tesisimizde günlük 2.783 metreküplük atık su arıtılacak. Projenin %90’lık kısmı tamamlandı. Kanalizasyonu olmayan veya ömrünü tamamlayan alanlara 29 kilometrelik kanalizasyon hattı yaptık.
       
İmar Revizyon Planı: İlçemizde, 1992 yılında yapılan imar planı kullanılıyordu. Harita, güncel jeolojik/jeoteknik etütler ve kadastral altlıklarla birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarının da görüşlerini alarak ilave-revizyon uygulama imar ve nazım imar planını 26.000 nüfusa yetecek şekilde 2021 yılında güncelledik.

Doğalgaz: Göreve başladığımda ilçemize doğalgaz getireceğime dair söz vermiştim. Şu an ilçemizin %98’inde doğalgaz kullanılıyor.

Belediye Hizmet Binası: Büyüyen, gelişen ilçemizin ve vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebilecek modern bir hizmet binası yapıyoruz, yapım çalışmasında sona yaklaştık.

Yeşil Alan ve Çocuk Oyun Alanları: Doğayı ve insanı ön plana alan bir anlayışla sorumluklarımızı yerine getirerek ilçemize yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları kazandırıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?

ZEHRA ÖZYOL: 1970’li yıllarda yapılan, belediyeye ait olan, ömrünü tamamlayan atıl durumdaki binaları yıktık. Kent Meydanı Projesi’ni başlattık, projeyi tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunacağız. Doğalgaz hattı döşeme, atık su arıtma, altyapı ve kanalizasyon yenileme çalışmalarını tamamlayacağız. Çok amaçlı sosyal tesis ve düğün salonu için altyapı, fizibilite çalışmalarını tamamladık, tesisin yapımına yaz aylarında başlayacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ZEHRA ÖZYOL:
Kamu kurum ve kuruluşlarından araç/ekipman talep ettik, ancak talebimiz karşılanmadı.


Önerilen Haberler