"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Sarıkurt: “Birlikte yönetim anlayışını benimsiyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
AHMET SARIKURT:
Göreve geldiğimiz günden itibaren birlikte yönetim anlayışını, yönetimde katılımcılığı, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği amaç edindik. Tüm çalışmalarımızı bu prensipler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Yerli ve ulusal değerlere önem veriyoruz. Üreten, demokratik, katılımcı, kaynaklarını doğru kullanan bir belediyecilik anlayışıyla hizmet üretiyoruz. Herkesin “İyi ki Çorlu’da yaşıyorum,” dediği bir ilçe olma vizyonuyla yorulmadan çalışıyoruz. Pandemi sürecine ve ekonomik krize rağmen çalışmalarımızı sekteye uğratmadık. Üç yıllık dönemdeki temel hizmetlerimizi, 2020-2024 stratejik planımızda da vurguladığımız gibi, altyapının iyileştirilmesi, kültürel faaliyetlerin ve rekreasyon alanlarının artırılması, dezavantajlı gruptaki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal belediyecilik faaliyetleri, yaşlı vatandaşlara sağladığımız ayrıcalıklar, gençler ve çocuklar için yaptığımız hizmetler olarak sıralayabiliriz.
İlçemize Atatürk Evi’ni, Balmumu Heykeller Müzes’ni ve Doğanca Evi’ni kazandırdık. “Çorlunun Filizleri” projesi kapsamında müze gelirini Çorlulu üniversite öğrencilerine burs vererek kullandık. Çocuklar için Masal Parkı inşa ettik. Yine çocuklar için oyun sokakları oluşturduk, çocuklara tiyatro eğitimi verdik, robotik kodlama atölyeleri düzenledik, parklar yaptık. Engelli vatandaşlar için “Engelsiz Kafe” ve “Engelsiz Park” yaptık. Mahallelere atıkmatikler yerleştirdik, geri dönüşüm projemizi hayata geçirdik. Yaşlı vatandaşların bir araya geleceği, sosyalleşebileceği bir alan yaratmak amacıyla “Yaşayan Çınarlar” projemize başladık. Gençlerin sporla iç içe olması için iki kapalı, bir açık olmak üzere halı sahalar açtık. Sanayi ilçesi olmamız nedeniyle ilçemizde hava kirliliği yoğun oluyor. Bu nedenle vatandaşlar için Nefes Parkı açtık, parkı ağaçlarla, çiçeklerle donattık. Ulaşımı kolaylaştırmak ve üstyapı sorunlarını hızlıca çözmek için “7/24 Jet Çözüm Ekibi” kurduk. Ev kadınlarının ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla “Hanımeli Çarşısı” kurduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
AHMET SARIKURT:
Önümüzdeki iki yılda ülkenin ekonomik şartları el verdiği sürece vatandaşlara taahhüt ettiğimiz, 2019-2024 stratejik planımızda belirttiğimiz projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Hıdırağa Mahallesi’nde kreş yapmak için çalışmalara başladık, projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Trakya’ya örnek olacak çalışmalar yaptık. İlçemizdeki müzeler yoğun ilgi görüyor. Yapımına başladığımız Yaban Hayatı Müzesi’ni tamamlayacağız. Masal Park’ın bulunduğu bölgede Ters Ev Projesi’ni başlattık. Saray Caddesi’ni yayalaştıracağız, ilçemizin prestij caddesine dönüştüreceğiz. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar zor durumda. Unvansız Gönüllüler Derneği’yle işbirliği yaparak Dost Market’i hizmete sunacağız. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
AHMET SARIKURT:
Hava kirliliğini önlemek, ilçemizin yeşil alan ihtiyacını karşılamak için Maliye Bakanlığı’na ait alanların ve yapıların tarafımıza tahsis edilmesini istedik, girişimimiz sonuçsuz kaldı. Karşılaştığımız en önemli engel budur.


Önerilen Haberler