"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Semerci: “Beldemizi geliştirmek için çalişacağiz”

  • 25 Nisan 2022
Çanakkale Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
METİN SEMERCİ:
Beldemize doğalgaz getirdik. Çiftçilerin isteği üzerine eski mezbahanın yerine soğuk hava deposu kurduk. Mevcut mezarlığın kapasitesi dolduğu için gerekli izinleri alarak yeni mezarlık yaptık. Mezarlık içi yol ve idari bina tamamladı, mezarlık alanına ulaşım yolunun çalışmaları devam ediyor. Gemi kuyruğundaki trafik sıkışıklığının çözülmesi, İskele kavşağının rahatlaması, Biga yönünden gelen araçların İskele kavşağına gelmeden Çardak içine ve yaz aylarında Kum Adası’na (plaja) gidişinin kolaylaşması için Ateş Caddesi’yle Buruncuk Caddesi’ni birbirine bağlayan kavşağı hizmete açtık. Kütüphane ve Kültür Evi Projesi’ni hayata geçirdik. Öğrenciler internet hizmetinden ve kitaplardan yararlanıyor. İl Özel İdaresi ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlattığımız kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
METİN SEMERCİ:
Kreş Projesi’ni hayata geçirmek istiyoruz. İskele Projesi ve doğalgaz döşemesi sırasında bozulan yolları yapmayı hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
METİN SEMERCİ:
Üç yıllık hizmet dönemimizde siyasi engellemelerle karşılaştık. İskele Projesi on bir aydır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda, Altyapı ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü’nde onay bekliyor. Belediyeler Birliği’nden itfaiye aracı istedik, siyasi engele takıldı, vermediler.


Önerilen Haberler