"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Taylan: “Dazkırı’yı her alanda güçlendireceğiz”

  • 25 Nisan 2022
Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan Belediye Gazetesine görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
İSMAİL TAYLAN: İlk dönemimizde projesini tamamladığımız, 1 MW’lık elektrik üretimi sağlayan güneş enerjisi santralini belediyemizin bütçesiyle, borçlanmadan, gelir paylaşımı modeliyle yaptık. İlçemizin içme suyu şebeke hattı çok eskiydi. Asbestli boruların bulunması, sürekli sıkıntı yaşanması nedeniyle sağlıklı ve ekonomik içme suyunu vatandaşlarla buluşturduk. Bu kapsamda 80 kilometrelik hattı yeniledik, yeni kuyular, su deposu ve otomasyon sistemi oluşturduk. Bu çalışmanın %50’sini hibeyle gerçekleştirdik.

Atık su hattını yeniledik. Bu sayede çevreye verilen zararı ortadan kaldırdık. Evsel atık sular biyolojik arıtma metoduyla arıtıldıktan sonra tarımsal sulamada kullanılabilecek. Böylece gittikçe azalan su kaynaklarından tasarruf edeceğiz, doğaya zarar vermeyeceğiz, bu projemizin de %50’sini hibeyle tamamladık.

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 16 Aralık 2020 tarihi itibarıyla coğrafi işareti tescillettik, Dazkırı halısını koruma altına aldık.

Kadınların sosyal yaşama katılmasını ve kurduğumuz kadın kooperatifi aracılığıyla kadınların üretim yapıp gelir elde etmesini sağlamak amacıyla Kadın Kültür Evi’ni açtık. Kadın Kültür Evi’nde toplantı (eğitim) salonu, spor salonu ve kafeterya yer alıyor.
 
Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
İSMAİL TAYLAN: Kız öğrenci yurdunun yapımını tamamlayacağız. Belediyemizin eski hizmet binasını yıktık, ilçemize yakışacak Cumhuriyet Meydanı’nın yapımına başladık. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları asfaltlayacağız, kaldırım ve peyzaj düzenlemesi yapacağız. Öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla Etüt Merkezi kuracağız. Merkez için atanamayan öğretmenlerden kadro oluşturacağız. Yaşlı bakımevi yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
İSMAİL TAYLAN: Herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık


Önerilen Haberler