"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Türkmen: “İlçemizi kalkındırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

  • 25 Nisan 2022
İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
TUNAY TÜRKMEN:
Göreve geldiğimizde ilçemizde ulaşımla ilgili sıkıntılar vardı. Yaptığımız çalışmalar ve özel şirketlerle yaptığımız anlaşmalar neticesinde ulaşımla ilgili sıkıntıları giderdik. İlçemizin okula uzak mahallelerindeki ilköğretim öğrencileri için ücretsiz servis hizmeti sunduk. Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara her salı ve perşembe günleri ücretsiz hastane servisi desteği verdik. Tekstil sektöründe çalışan kadınlara da servis imkânı sağladık.

Yeni belediye hizmet binasını tamamladık. İlçemize nikâh salonu kazandırdık. Büyük toplantılar için konferans salonu yaptık. İhsaniye Cumhuriyet Meydanı’na beş işyeri yaptık. İşyerlerini ihaleyle kiraya vermeyi ve belediyemizin gelirine katkıda bulunmayı planlıyoruz. İlçemizde eski emniyet binası olarak bilinen yapıyı restore ettik, İhsaniye Konukevi’ne dönüştürdük. İhsaniye merkeze ve Akören Mahallesi’ne köy fırını yaptık. Büyük çaplı imar revizyonu yaparak vatandaşların mağduriyetini giderdik.

İhsaniye merkeze ve Susuzosmaniye Mahallesi’ne kadın-erkek, engelli wc ve gasilhane yaptık. Tüm camilerin dış mekân temizliğini, bakımını ve tamiratını tamamladık. Merkez caminin dış cephesini boyadık. Cenaze evleri için masa, sandalye, çadır temin ettik, cenaze yemeklerine katkıda bulunduk. Cenazesi olan vatandaşlara ücretsiz araç desteği verdik.

Caddelerdeki ve sokaklardaki eski kanalizasyon hatlarını yeniledik. 200 metre içme suyu hattı yaptık. Akıllı su saati bozulan vatandaşları eski su saatine geçirerek su kaybını engelledik. 30.000 metrekare kilitli parke taşı döşedik. Üç kilometre stabilize yol kumlaması yaptık. İhsaniye merkeze Gülcan Mıngır Parkı ve Susuzosmaniye Mahallesi’ne Karşıyaka Parkı yaptık. Parkları ağaçlandırdık, çiçeklendirdik.

Pandemi döneminde vatandaşları korumak için 14 kural afişi dağıttık. Halk pazarında sosyal mesafe kuralları korunamıyordu, pazarın yerini değiştirdik, kurallara uygun hâle getirdik. Pazarın giriş ve çıkışlarını kapattık, her vatandaşın ateşini ölçtük, maske dağıttık ve dezenfekte çalışmaları yaptık. İlçemizdeki kadınlara ücreti karşılığında yaklaşık 20.000 adet maske diktirdik, bu maskeleri vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Maske ve eldivenler için çöp kutuları oluşturduk, ilçemizde belli yerlere konumlandırdık. Resmî kurumları, işyerlerini, toplu taşıma araçlarını, okulları, camileri dezenfekte ettik. İlçe merkezinin civarındaki bütün köylere de dezenfekte hizmeti verdik. Her kuruma dezenfektan ve dezenfektan pompası hediye ettik. Caddeleri ve sokakları yıkadık. 65 yaş üstü vatandaşlarla dışarı çıkamayan vatandaşlara iki öğün yemek ulaştırdık. Hastane, eczane, alışveriş ihtiyaçlarını karşıladık. Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşların cenazelerinde titiz davrandık. Güvenlik tedbirleri alarak defin işlemlerini gerçekleştirdik. Uzaktan eğitime destek olmak amacıyla  Akören Mahallesi’ne “Etüt Merkezi” açtık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
TUNAY TÜRKMEN:
İhsaniye Cumhuriyet Meydanı’na saat kulesi inşa edeceğiz, meydan düzenlemesi ve peyzaj çalışması yapacağız, çalışmaları üç ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Açık ve kapalı düğün salonu yapacağız.  Akören Mahallesi’ne dört tane dükkân yapıp hizmete sunacağız. Sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi kuracağız. İller Bankası’nın SUKAP Projesi kapsamında Yenikent Mahallesi’nde iki etap halinde su ve kanalizasyon çalışması yapacağız. Frig Vadileri Çaltepe Sosyal Tesisi’nin güzelleştirilmesi, yeni piknik alanlarının eklenmesi, Frig Vadisi temalı organizasyonlar için çadır kamp alanları oluşturacağız. Susuzosmaniye Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait olan 15.000 metrekarelik alanda Mor Vadi Şirketi’nin desteğiyle lavanta yetiştireceğiz, projeyle ilgili çalışmalar devam ediyor.
Akören Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait olan 6.000 metrekarelik alanda lale ve turşail (ters lale) yetiştireceğiz. Kadın Kültür Evi’ni hizmete sunacağız. Kadın Kültür Evi’nde kadınlar için kültürel geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri düzenlenecek.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
TUNAY TÜRKMEN:
Siyasi engellemeyle karşılaşmadık.


Önerilen Haberler