"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Türkyılmaz: “Ürettiğimiz ne varsa vatandaşlarla paylaşıyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
HAYRİ TÜRKYILMAZ:
Göreve geldiğimizde, iki dönemde 100 projeyi hayata geçireceğimize dair söz vermiştik. 30 yılda yapılmayan hizmeti 2014 yılından bu yana hayata geçirdik. Sponsor kullanmadan, tek kuruş borçlanmadan, bir kuruşluk işi bir kuruşa yaparak, alınteriyle çalışarak Mudanya’da ilkleri gerçekleştirdik. Hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, ürettiğini vatandaşlarıyla paylaşan, tertemiz bir yönetim anlayışıyla adil, tarafsız, mutlu bir Mudanya yaratmanın gururunu yaşıyoruz.

Söz verdiğimiz projeleri tamamladık. Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin birinci etabını bitirdik. Tirilye Sanat Evi, Taş Mektep, Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Cumhuriyet Meydanı Projesi birinci etabı, MUDAŞ Sosyal Tesisi, Mudanya Hal Kahveleri, Kumyaka Çevre Sağlıklaştırması gibi projelerimizi hayata geçirdik. Mütareke Meydanı’nı, İsmet İnönü Parkı’nı yeniledik. Girit Mahallesi adıyla anılan Mütareke, Şükrüçavuş, Halitpaşa Mahalleleri’nde, 12 Eylül, Fevzipaşa, Mustafakemalpaşa Caddeleri’nde ve bağlantılı sokaklarda yol üstü zemin kaplama çalışmasını tamamlandık, peyzaj çalışmaları yaptık. 231.100 metrekare beton parke, 51.241 ton asfalt çalışması yaparak ilçemizi ulaşılabilir kıldık.  

Zeytin Dalı Projesi’yle her ay 6.200 aileye destek verdik. Uğur Böceği Projesi kapsamında 14.216 kişiyi hastaneye ulaştırdık, 13.489 kişiye de evde sağlık hizmeti verdik.
 
Belediyemize ait arazilerden ve parklardan topladığımız zeytinleri zeytinyağı hâline getiriyoruz, Zeytin Dalı Projesi’ne kayıtlı ailelere dağıtıyoruz. Son üç yılda 2.355 kişiye 16.633 litre zeytinyağı dağıtıtık. Balabancık Mahallesi Çalılık mevkisindeki belediyeye ait 80 dönümlük araziye dönüşümlü olarak ayçiçek ve buğday ekeceğiz, elde edilen ürünleri yine ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. 3.117 kişiye ücretsiz diyetisyen ve sağlık hizmeti verdik. Belediyemiz bünyesinde görev yapan psikolog da Mudanyalı danışanlarına hizmet vermeye devam ediyor. Pandemi sürecinde çocuklar derslerinden geri kalmasın diye tüm mahalleleri internet altyapısıyla buluşturduk. Online eğitim sınıfları açtık. Dayanışmanın en güzel örneğini Mudanya’da sergiledik.

Mudanya’da parkların tapusu artık çocukların. 152.000 metrekarelik yeşil alanı Umut Tohumları Projesi kapsamında Mudanyalı çocuklara verdik. 212.500 adet mevsimlik çiçek, 186.062 adet ağaç diktik. Toplamda 46.371 metrekarelik yeşil alanı Mudanya’ya kazandırdık. 80 yeni park yapımı ve yenileme çalışması gerçekleştirdik. Her mahalleye spor alanı sözü verdik. 20 halı sahayı, basketbol ve tenis sahasını çocuklarla buluşturduk.

“Kalkınmanın yolu üretimden geçer, Mudanya bu emeğe değer,” dedik, Mirzaoba, Dereköy, Tirilye, Çepni, Esence, Akköy, Çayönü’ndeki kadınlara kooperatifleşme, hukuk ve e-ticaret eğitimi verdik. Mudanya Kent Konseyi ve Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi işbirliğiyle Dereköy Mahallesi’nde Kadın Genç Kütüphane ve Kültür Dayanışma Merkezi’ni açtık.

Mudanya’nın tarımsal değerlerini festival ve şenliklerle yaşatıyoruz. Yüzlerce gazeteciyi, yazarı, akademisyeni ve sanatçıyı vatandaşlarla buluşturduk. Hobi ve sanat atölyelerinde öğrenmenin yaşı yok. 3.285 kursiyere eğitim verdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm değerlerine sahip çıkıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
HAYRİ TÜRKYILMAZ:
Önümüzdeki iki yılda hayata geçirmeyi planladığımız projelerimiz arasında Hasköy soğuk hava deposu, kapalı pazaryeri, Hasköy Kongre ve Fuar Merkezi, Anne-Çocuk Kreş Evi, Sokak Hayvanları Köyü yer alıyor.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
HAYRİ TÜRKYILMAZ:
  AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin engellemeleri nedeniyle otopark ve ulaşım problemi yaşıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi engelleri, projelerimizin gecikmesine ve hizmetlerimizin aksamasına sebep oluyor. 


Önerilen Haberler