"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Uçar: “Sosyal tesislerin sayısını artıracağız”

  • 25 Nisan 2022
Muğla Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Belediyemizin sosyal tesisleri daha önce özel işletmelere kiralanıyordu, aralık ayında başlatılan çevre düzenlemesi ve restore çalışmaları neticesinde vatandaşlara daha ucuz ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla sosyal tesisleri nisan ayında kendi işletmemiz olarak açtık.

Demokrasi Evi’ni hizmete sunduk. Eski cezaevini ve çevresini rekreasyon alanı olarak düzenledik. Rekonstrüksiyon yöntemiyle aslına uygun şekilde düzenlenen yapıda müze, kitaplık ve sanat galerisi yer alıyor.

Ali Osman Çetiner Caddesi’ni trafiğe kapattık, vatandaşların denizle buluşacağı bir alana dönüştürdük. İlkokula yakın olması sebebiyle caddenin bir kısmında çocuklar için oyun alanı oluşturduk.

Arkeolojik Park yaptık. Hızırşah Kültür Evi’nin çaprazında yer alan Knidos’a ait seramik çöplüğünü koruyarak vatandaşlar için yeni bir alan oluşturduk.

Sürdürülebilir turizm için tabela yönetmeliği hazırladık. İlçenin tarihî ve kültürel dokusunu, doğasını, değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak için reklam, ilan ve tanıtım panolarının, tabelalarının yol açabileceği görüntü kirliliğini ortadan kaldırdık, ticari rekabette eşit şartları sağlamayı öngören yönetmeliği uygulamaya başladık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Ekonomik kriz ve düğün salonlarında fiyatların artması vatandaşları zorluyor. Bu kapsamda merkezi bir alana düğün salonu yapmak istiyoruz. Spor faaliyetlerini artırmak için turnuvalar düzenlemek, profesyonel spor takımlarını yaz mevsiminde Datça’ya getirmek, bu sayede ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla kapalı spor salonu yapmayı hedefliyoruz. Karaköy Mahallesi’nin ihtiyacını karşılamak için çok amaçlı salon yapacağız. Kızlan Mahallesi’nde halı saha açarak vatandaşları ve gençleri spora teşvik edeceğiz. Çocuklar için bir macera parkı, aileler için de mesire alanı oluşturacağız. Alanları tespit ettik, talimatları verdik, çalışmalara başladık. Ekonomik kriz, vatandaşların sosyalleşmesini de etkiliyor. Bu nedenle belediyemizin sosyal tesislerinde uygun fiyatlı hizmet sunuyoruz. Sosyal tesislerin sayısını artırma kararı aldık.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ABDULLAH GÜRSEL UÇAR:
Kamuoyuna kazandırmak amacıyla tahsisini istediğimiz alanları tahsis etmiyorlar. Sit alanındaki yol iyileştirme çalışmalarına yardım etmiyorlar. Hazine arazilerinin satışından yasal olarak belediyeye verilmesi gereken payı vermemek için arazileri önce TOKİ’ye devredip, sonra satıyorlar.


Önerilen Haberler