"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Uygun: “Vatandaşlara layık olmak için çalışıyoruz”

  • 25 Nisan 2022
Çanakkale Bayramiç Belediyesi Mert Uygun Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MERT UYGUN
: Belediye yönetimini devraldığımızda hesapta olmayan borçların çıktığını gördük. Bu durum planlarımızı hayata geçirirken zorluk yaşamamıza neden oldu. Borçları azaltıp, ödeme planı oluşturduğumuzda karşımıza pandemi çıktı. Vatandaşların bu zorlu dönemi kolay atlatabilmesi için üzerimize düşeni yaptık. Sosyal projeleri, altyapı ve üstyapı çalışmalarını, kadın üreticileri destekleyen projeleri hayata geçirdik, belediyemizin hizmet olanaklarını artırdık, ilçemizi güzelleştirdik.

Pandemi döneminde “Ömre Vefa”, “Gıda Bankası” ve “Askıda Fatura” kampanyalarını başlattık. “Ömre Vefa” adını verdiğimiz kampanyayla evde gündüz bakım modelini uyguladık, ilçede yaşayan engelli, yaşlı ya da desteğe ihtiyaç duyan tüm vatandaşların yaşamını kolaylaştırdık. Ekibimiz, yaşlı vatandaşların sağlık kontrollerini yapıyor, gerekli durumlarda yaşlı vatandaşları hastaneye götürüyor, onlara eşlik ediyor ve sürecin takibini sağlıyor. İhtiyaç dahilinde fizik tedavi hizmeti veriyor. Ayrıca sağlık durumu nedeniyle evini temizlemekte zorlanan vatandaşlara ücretsiz günlük temizlik hizmeti sunuyor.

“Gıda Bankası” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara alışveriş imkânı sağladık. Market formatında hizmet veren Gıda Bankası’nda gıda, temizlik ve kırtasiye ürünlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz sunuyoruz.

Pandemi süreci ihtiyaç sahibi aile sayısını da artırdı. Ailelere sahip çıkmak, bu süreçte kimseyi yalnız bırakmamak amacıyla “Askıda Fatura” kampanyasını başlattık. Alan elin veren eli görmediği bu dayanışmaya yardımsever vatandaşlar ilgi gösterdi, ihtiyaç sahibi ailelerin ödenmemiş su faturaları ödendi.

Sağanak yağmurlar kimi zaman zor günler yaşamamıza sebep oldu. Sıkıntı yaşayan bölgelerde altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık. İhtiyaç duyulan yerlere yağmur suyu hatları yaptık, baskınlara karşı çözüm ürettik. Vatandaşların isteklerini ve ihtiyaçlarını dinledik. İlçe genelindeki bozuk yolları belirledik. Yollara kilit taş döşedik. Stabilize asfalt yollarda bozulan yerleri onardık.

Özgürlük Parkı ve Üreten Kadın Pazarı için çalışmalar yaptık. İlçe merkezinde atıl vaziyette duran iki çay bahçesini kaldırdık, yenileme çalışması gerçekleştirdik. Alanın büyük bir kısmını çimlendirdik. Ayrıca parkta 16 adet satış noktası oluşturduk. Bu alanlarda ilçemiz kadınlarının hazırladığı gıda ve el işi ürünler satılıyor. Bu projede amacımız, kadınların hazırladığı doğal ürünleri tüketiciyle buluşturmak, ilçemiz kadınlarının üretime katkıda bulunmasını sağlamak. Üreten Kadın Pazarı’nda satılan ürünleri tanıtıyoruz.
 
Tabaklar Deresi, üzeri kapalıyken tehlike yaratıyordu, çökme tehlikesi vardı. Öncelikle beton zemin kaldırdık. Üzeri açılan derenin tabanının tesviyesini gerçekleştirdik. Derenin üzerine tarihî Taşköprü’yle uyumlu iki köprü inşa ettik. Alanın peyzaj çalışmalarını tamamladık, vatandaşların zaman geçireceği bir mekâna dönüştürdük.

Vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla araç filomuzu güçlendirdik. Kepçe, kamyon, otobüs, motosiklet, hizmet ve cenaze nakil aracı olmak üzere araç parkuruna 22 araç ekledik. İlçe merkezindeki belediye hizmet binalarını ilçe dışındaki tesiste topladık. İlçe merkezinde dağınık hâlde duran birimler ve araçlar kaldırıldı. Bu alanı otoparka dönüştürdük.
Burada sözünü etmediğim onlarca projeyle ilçe sakinlerinin hayatına dokunmaya, isteklerini yerine getirmeye, sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Vatandaşlara layık olmak için durmadan çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MERT UYGUN:
Ekonomik krizden biz de etkilendik. Yapmayı planladığımız kültür merkezi ve içinde yüzme havuzu bulunan spor tesisi ekonomik zorluklar nedeniyle ihale aşamasında kaldı. Kültür merkezi için ihale süreci tamamlandı, ihalede verilen fahiş fiyatlar nedeniyle süreç iptal oldu, spor tesisinin ihalesine hiçbir firma katılmadı. Hedeflerimiz arasında bu iki büyük proje yer alıyor. Bu projelere başlamayı ve vatandaşlara verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi istiyoruz. Vaatlerimizden biri de ilçemizde tepelik bir bölge olan Debboy mevkisine yürüyen merdiven yapmaktı. Çalışmalara başladık. Yürüyen merdiven en geç önümüzdeki ağustos ayında tamamlanacak. Kreş yapmak için ilk adımı attık. Yerini belirlediğimiz kreşin ön çalışmalarını tamamladık ve ihale aşamasına getirdik. Kreşi iki yıl içinde hizmete sunacağımıza inanıyoruz. Vatandaşların sosyal yaşamını hareketlendirmek için güzel projelerimiz var. “İda Kültür Sanat Etkinlikleri”, “Tohum Takas Şenliği”, “1. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri”, tiyatro oyunları ve açık hava sinema gösterimleri düzenledik. Bu etkinliklerin sayısını artırmaya gayret ediyoruz. Önümüzde “Gençlik Festivali” var. Bu festivalin bölgede etki yaratması için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. İlçede değil, bölgede fark yaratmak istiyoruz. Bayramiç, tarım ilçesi. Bu tanımın yanına turizmi de eklemek istiyoruz. Kısa süre önce hizmete açtığımız “Konak Otel” ilgi gördü. Ayrıca turizm fuarlarında da yer almaya başladık. Özellikle doğa turizmi konusunda çalışmalara başladık. İlçemizi bu konuda ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MERT UYGUN
: Siyasi engellemelerle karşılaşıyoruz. İçme suyu arıtma tesisi için üç yıldır kredi çıkmasını bekliyoruz. Bazı sorunların ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Ortak amaç vatandaşlar olmalı. Vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışmalıyız.


Önerilen Haberler