"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yılmaz: “Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlayacağız”

  • 25 Nisan 2022
Antalya Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MEHMET ALİ YILMAZ:
Üç yıllık süreçte mali disiplini sağladık. Göreve geldiğimizde önceki dönemden yaklaşık 112 milyon TL borç devraldık. Bu tutarı 72 milyon TL’ye düşürdük. Emin adımlarla ilerlemek için geçmiş dönemden kalan yaklaşık 7 milyon TL kredi ödemesini ve belde belediyemiz olan Kahyalar Belediyesi’nden devredilen dosyaların ödemesini yaptık. Emekli olan personele ödemelerini geciktirmeden yaptık. Özel şahıslara olan borçları ödedik. Geçmiş yıllardan beri devam eden Kombi davasından 105 dosyanın ödemesini tamamladık ve Kombi borçlarını bitirdik. Esnafa üç yılda toplam 70.000.000.00 TL borç ödemesi yaptık. Kamu borçlarımızı yapılandırdık. Tarihte bir ilke imza atarak belediye taşınmazlarının üzerindeki hacizleri, hesaplardaki blokeleri ve araçlar üzerindeki yakalama kararlarını kaldırdık. Bu sayede Belediye İş Merkezi’nde 30 yıldır verilemeyen tapuları hak sahiplerine teslim ettik.

Kurumsallaşma yolunda büyük adımlar attık. Bitki Üretim Tesisi’ni, Paşabel Halk Büfe’yi, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Veterinerlik Müdürlüğü’nün hizmet binasını tamamladık.  Belediyemiz bünyesinde yeni müdürlükler ve birimler açarak sistemli çalışma ortamı oluşturduk. Aynı zamanda ihtiyaç noktalarında yeni çalışma arkadaşlarımızı işe başlattık, belediyemizde 107 tane işçi, 14 adet memur, 8 adet sözleşmeli memur istihdam ettik.

Kültür, eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetlerimizi artırdık. Doğumda, düğünde, cenazede her zaman vatandaşların yanında olduk. 710 bebeğe hoş geldin hizmeti, 1.350 hastaya sağlık hizmeti, 705 düğün ve 610 cenaze evine çadır hizmeti, 7.018 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı ulaştırdık. Her yıl Kültür ve Sanat Sempozyumu, Kitap ve Kültür Şenliği, Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, Günnercik Yayla Şenliği ve konserler düzenledik. Spor kurslarımız sayesinde gençleri hayallerine (beden eğitimi spor meslek yüksek okulu, askeri okullar, polis okulları, spor liseleri ve bekçilik) kavuşturduk. Arsa bağışı yaparak Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gazipaşa Fakültesi’ne destek olduk.

İlçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırdık. Yol, asfalt ve parke çalışmaları yaptık. Vatandaşların nefes alabilmesi ve çocukların oyun alanlarının artması için göreve gelir gelmez ilçemize Havva Özdemir Parkı’nı, Mahmut Yılmaz Parkı’nı, İstiklal Mahallesi 1. Park’ı, İstiklal Mahallesi 2. Park’ı, Koru Sahil Peyzaj Projesi’ni, Sarısu Peyzaj Projesi’ni ve Paraşüt Atlama Noktası Peyzaj Projesi’ni kazandırdık. Bu sayede 50.500 metrekare yeşil alan oluşturduk. 70.504 ton sıcak asfalt ve 452.000 metrekare sathi asfalt serimi yaptık. Asfalt seremediğimiz zorlu yollara, kırsal mahallelere, yaylalara 8.100 metrekare beton döktük.

Üretime önem verdik. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Bitki Üretim Tesisi’nde 50 farklı türde 10.000 bitki, 30.000 çelikleme bitki, 400 limoni servi ürettik. 500.000 mevsimlik çiçeği toprakla buluşturduk. Cimbiti Yaylası’nın nohut ve mercimeğini, ata tohumu karakılçık buğdayını büyük bir heyecanla ürettik. Ahşap işleri atölyesi kurduk. Belediyemizin ihtiyacı olan mobilyaları ve ekipmanı (bank, kamelya, çiçek saksıları, kedi-köpek kulübeleri ve taşıma paletleri)  atölyede ürettik. Parke üretim tesisimizde de 237.000 metrekare parke, 103.000 adet bordür, 9.000 metreküp harç karışımı ve 14.300 adet büz ürettik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MEHMET ALİ YILMAZ:
Türkiye’de bir ilk olan Tropikal Park Projesi’nin altyapı çalışmalarını bitirdik. Projemizi en kısa sürede tamamlayacağız, ilçemize gelen misafirlerin tropikal ürünleri rahatlıkla görebileceği ve vatandaşların rahatça yürüyüş yapıp nefes alabileceği bir yaşam alanı oluşturacağız. İlçemize yeni bir otopark ve pazaryeri kazandıracağız, bu sayede ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacağız. Eski pazaryeri bölgesine ilçe meydanı yapacağız. Ulu Hendek Islah Projesi’ni tamamlamayı, Hendek bölgesini modernleştirmeyi hedefliyoruz. İmar planını tamamlayıp planlı ve düzenli bir ilçe oluşturmayı hedefliyoruz. Vatandaşların daha huzurlu ve güvenli yaşaması için altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlayacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MEHMET ALİ YILMAZ:
Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içinde çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Ancak zaman zaman taleplerimizin görmezden gelindiği ve geç karşılandığı oluyor. Siyasi engellemeleri görmezden gelerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.


Önerilen Haberler