Alzheimer hastalarının yakınlarına eğitim verildi

• 16 Mayıs 2022
Karşıyaka Belediyesi, Alzheimer hastalarının yakınlarına eğitim vermeye başlıyor.

Karşıyaka Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan sağlık personeli, Hemşirelik Bölümü, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Küçükgüçlü’den eğitim aldı. Alzheimer hasta yakınlarını da kapsayacak eğitimler de başladı. Eğitimlerden yararlanmak isteyen hasta yakınları 0232 324 82 68 numaralı hattan Karşıyaka Belediyesi’ne ulaşabilecek. Eğitimlerde Alzheimer hasta bakımı, hastayla iletişim ve hastalıkla baş etme yolları hakkında bilgilendirme yapılacak. Hasta yakını hastayı yalnız bırakamıyorsa, durumu belediyeye ilettiği takdirde daha önce eğitim alan sağlık personeli hastaya refakat edecek. Böylelikle hasta yakını eğitimlere katılma konusunda sıkıntı yaşamayacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından müjdesi verilen Alzheimer Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin yapımı da devam ediyor.