"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aşkın: “Elmadağ’ın geleceği için projeler yapıyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ADEM BARIŞ AŞKIN
: Göreve geldiğimiz günden bu yana kimseyi ötekileştirmeden çalışmaya özen gösterdik. Muhtarlarla, belediyemizin meclis üyeleriyle hep iç içe olduk. Altyapı, üstyapı, kaldırım, yol açma, temizlik, bakım/onarım çalışmalarını aksatmadan yürüttük. Tarıma, üretime, çiftçilere önem verdik. Kuşçuali Mahallesi’nde belediyemize ait olan ve 12 yıldır kullanılmayan yaklaşık 22.500 metrekarelik tarlada “Yeşilköy Tarım Projesi” kapsamında organik üretime başladık. Buradan elde ettiğimiz geliri öğrencilere burs olarak veriyoruz. Parklarda ve bahçelerde kurduğumuz seralara yetiştirdiğimiz bitkileri dikebiliyoruz. Yaz-kış üretim yapıyoruz, ilçemizin çiçek ihtiyacını dışarıdan temin etmiyoruz, bütçemize katkıda bulunuyoruz. El-Emek Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Kadınlarla bir araya gelerek kurduğumuz kooperatif, ilçemizin tarihî ve kültürel mirasına sahip çıkıyor, sağlıklı ve hijyenik koşullarda organik ürünler üretiyor ve adil ticaret anlayışını benimsiyor.

Kuşçuali Armutlu’da belediyemize ait parselde tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesi, pazarlanması ve kadın istihdamının sağlanması amacıyla Aktarcılar Odası’yla tarımsal üretim sözleşmesi imzaladık. Üretim, bir ilçenin ve ülkenin kalkınması için olmazsa olmazdır, insan odaklı çalışmalar yapmak da önemlidir. Bu bakış açısıyla, köylerden merkeze ulaşımda sorun yaşayan vatandaşlar için belediyemizin mücavir alan sınırındaki köylerden merkeze ve merkezden köylere ücretsiz ulaşım hizmeti başlattık.

Elmadağ’da bir ilki gerçekleştirdik. İş insanlarının desteğiyle burs seferberliği başlattık. Üniversiteyi kazanan ve üniversite eğitimine devam eden 520 öğrenciye burs veriyoruz. Burs seferberliği çemberini genişlettik. Atıl durumdaki ilk belediye binasını restore ettik, “Köy Konağı” adıyla vatandaşların hizmetine sunduk. İlçemize yeni bir mekân kazandırdık. Köy Konağı’nda satılan yöresel yemeklerden elde edilen geliri de öğrencilere burs olarak vermeye başladık. Gençlerle bir araya geldik, gençlik söyleşileri düzenledik. Gençlerin gelişmesi ve sosyalleşmesi için belediyemiz bünyesinde ücretsiz kurslar verdik, sınavlar ve etkinlikler düzenledik.

Doğaya, çevreye ve yaşam alanlarına değer veren yaklaşımla birçok çalışmayı aynı anda yürüttük. 17 yeni park yaptık, 37 eski parkı da düzenledik. Binlerce fidanı toprakla buluşturduk, yürüyüş yollarını ve bisiklet yolunu tamamladık. İki yeni mesire alanı yaptık, iki eski mesire alanının revizyonunu tamamladık. İlçemize 90.000 metrekare yeşil alan kazandırdık. Çevre ve insan sağlığına yönelik çalışmalar yaptık. İçme suyu şebeke hattındaki asbestli boruları değiştirdik. İlçemizdeki su sorununu çözmek amacıyla 22 kilometre mesafeden ilçemize içme suyu getirmek için ihaleye çıktık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, içme suyu hattıyla ilgili çalışmaların başladığını, Hasanoğlan’ın ve Elmadağ’ın su sorununun çözüleceğini, 22 kilometrelik içme suyu hattının sonbahara kadar tamamlanacağını, 50.000 vatandaşın sağlıklı suya kavuşacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Yeraltı ve yerüstü yeni sistem çöp konteynerlerini ilçemize kazandırdık. Geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak, doğal kaynakları korumak, ekonomiye can vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için ilçe genelinde erişimi kolay olan noktalara giysi-ayakkabı kumbaraları yerleştirdik. Kullanım ömrünü tamamlayan tekstil ürünleri değerlendiriyoruz, geri dönüşümle hem çevre kirliliğini azaltıyoruz hem de toplumsal dayanışmayı artırıyoruz. Buradan elde edilen geliri de öğrencilere burs olarak veriyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ADEM BARIŞ AŞKIN:
Tüm projelerimizi, yatırımlarımızı günü kurtarmak için değil, geleceği inşa etmek için hayata geçiriyoruz. Pandemi sürecinde ödeneğe bağlı olarak yatırımların durması nedeniyle yapımına başlayamadığımız projelerimizi, ilçemizdeki eksiklikleri tamamlamayı, verdiğimiz sözleri tutmayı hedefliyoruz. Tasarruf ederek elde ettiğimiz kaynakları doğru kullanarak bu yıl finişer, silindir ve kamyon aldık. Amacımız, ilçemizde asfaltsız yol bırakmamak. İlçemizi geliştirmek, ilçemizde istihdam alanları oluşturmak, çocukların ve gençlerin daha güzel bir Elmadağ’da yaşamasını sağlamak için yaptığımız çalışmalarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a Elmadağ halkı adına teşekkür etmek istiyorum.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ADEM BARIŞ AŞKIN:
İlçemiz kazansın, vatandaşlar hak ettiği hizmetleri alabilsin diye devlet kurumlarıyla mümkün olduğunca uyumlu çalışmaya gayret ediyoruz. 63.000 hektarlık bir ilçeye hizmet ediyoruz. Genel bütçeden ayrılan payın az olması nedeniyle zorluklar yaşıyoruz. Kalkınma adına yapacağımız yatırımlarda sadece belediyemizin bütçesi yeterli olmuyor. Ortak projeleri hayata geçirebilmemiz için kamu desteği gerekiyor. Kaynak yetersizliği, hatta birçok alanda yatırım harcamalarının durdurulması nedeniyle yatırım programlarımızda hedeflediğimiz hizmetleri yerine getirmekte zorlanıyoruz.


Önerilen Haberler