"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Balkan: “İnandığımız yolda ilerlemeye devam edeceğiz”

  • 16 Mayıs 2022
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
CENGİZ BALKAN:
Belediyemizin öz kaynaklarıyla yaptığımız ekolojik kreşi ve gündüz bakımevini hizmete sunduk. Bu sayede çocuklar aktif birer birey olarak yetişecek, farklı alanlarda (resim, görsel sanatlar, müzik, ahlaki değerler, ortak kullanım ve paylaşım) bilgilendirilecek ve sosyal hayata hazırlanacak.

Beldemizdeki araç ve yaya trafiğini aksatmayacak şekilde 3.000 metrelik bisiklet yolu tasarladık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla İller Bankası’nın hibe desteğiyle projeyi tamamladık. Projeyle Kazdağları’nın yeşiliyle denizin mavisi birleşti.

Caddeler arasında geçişi sağlamak için beldemizdeki derenin üzerine köprü yaptık. Köprü, engelli vatandaşların kullanımına uygun hâle getirildi.

Üç mahalledeki mevcut 20 parka iki yeni park ve bahçe ekledik. Belediyemizin Veteriner İşleri Birimi, 300 kediyi ve 500 köpeği kısırlaştırdı, küpeleme ve çipleme işlemlerini tamamladı, yaralı 600 sokak hayvanını tedavi etti. Öz kaynaklarımızı kullanarak sokak hayvanları için barınaklar yaptık, besleme noktaları oluşturduk, belli periyotlarla besleme noktalarına mama ve su bıraktık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
CENGİZ BALKAN:
Gençlerin gelişimine (sosyal, kültürel, sanatsal) katkıda bulunmak amacıyla Atatürk Spor, Eğitim ve Kültür Merkezi, beldemizde yaşayan yaşlılar ve engelli vatandaşlar için Engelli ve Yaşlı Mola Merkezi yapmayı planlıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
CENGİZ BALKAN:
Üç yıllık hizmet dönemimizde genel teftiş, kaymakamlıktan ve valilikten gelen şikâyetler üzerine denetimler geçirdik. Bu süreçte vatandaşlara sunduğumuz hizmetlerin aksamaması için elimizden geleni yaptık. Pandemiye ve ekonomik krize rağmen planladığımız projelerin bir kısmını hayata geçirdik. Diğer projelerimizi tamamlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Beldemiz için her zaman en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İnandığımız yolda ilerlemeye ve çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler