Başkan Gümrükçü’den Makedonyalı bakanlara davet

• 16 Mayıs 2022
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında görüştüğü Makedonyalı bakanları Çiğli’ye davet etti.

Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli Belediyesi’nin Kuzey Makedonya’daki kardeş belediyesi Çaşka Belediyesi’yle ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptı. Başkan Gümrükçü, Türkiye’de yaşayan Makedonya kökenli vatandaşlara vatandaşlık hakkı tanınması için Makedonyalı yetkilileri Türkiye’ye davet etti. Başkan Gümrükçü’nün davetini olumlu karşılayan Kuzey Makedonya bakan heyetinin önümüzdeki hafta Çiğli’ye geleceği ve bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Başkan Gümrükçü, “Makedonya ve Türk halkı arasında eskilere dayanan bir ilişki var. Çiğli Belediyesi olarak bu ilişkinin güçlendirilmesi için çalışmalarımızı ve girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında kardeş belediyemiz olan Çaşka Belediyesi’nin değerli başkanıyla hayata geçireceğimiz projeler hakkında görüştük. Kuzey Makedonya’da kısa süre önce vatandaşlık kanunuyla ilgili değişiklik yapıldı. Çiğli’de ve ülkemizde yaşayan Makedonya kökenli vatandaşların da bu değişiklikler hakkında bilgi sahibi olması için bakanları Çiğli’ye davet ettik,” dedi.